Spoke Posted October 23, 2018 Report Share Posted October 23, 2018 Witam Serdecznie, proszę was drodzy użytkownicy o pomoc w doborze lunety do karabinu wyborowego, na jaką firmę zwrócić uwagę ? jakie parametry będą odpowiednie ? zastanawiałem się nad 3-9x50, 3 na celowanie oraz 9 na obserwację, ale liczę na wasze doświadczenie oraz pomoc, budżet wstępnie 500zł +/- 100zł Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
arend Posted October 23, 2018 Report Share Posted October 23, 2018 Pierwszą rzeczą to przemyśl do czego ci ten celownik. Jeżeli do wyglądania to kup taki jak ci się podoba. Jeżeli chcesz rzeczywiście używać celownika to poszukaj na forach myśliwskich i strzeleckich używanych lunet od broni palnej. Czemu? Takie celowniki będą miały o niebo lepszą optykę od chińskiej optyki dla airsoftu. Chińczyki poza atrakcyjnym wyglądem i ceną są niestety mocno słabe, co przy obserwacji męczy wzrok. przy 500 złotowym budżecie można już coś fajnego upolować. Tylko uważaj , bo część celowników myśliwskich ma zintegrowane montaże hakowe dostosowane tylko do dedykowanych podstaw. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 20, 2018 Report Share Posted November 20, 2018 Jeśli chcesz nówkę, to z czystym sumieniem polecę celownik Delta Optical Classic 3-9x40. Ma dużo większe pole widzenia i o klasę czystszy obraz od wszelkich typowo chińskich (także tych ładnie wyglądających) celowników 3-9x. W dodatku, w przeciwieństwie do niektórych z nich, całkiem przyzwoicie trzyma ostrość obrazu w pełnym zakresie przybliżenia. W budżecie się zmieścisz. PS: O rany, miesiąc po fakcie napisałem Quote Link to post Share on other sites
Spoke Posted November 20, 2018 Author Report Share Posted November 20, 2018 Luneta już zakupiona ;) Hawke 3-9x50 jestem zadowolony z zakupu, kupiona za troszkę mniej niż przewidział budżet ale jak najbardziej na + Polecam :) Temat do zamknięcia Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts