echofoxtrot Posted November 5, 2018 Report Share Posted November 5, 2018 Witam. Od niedawna stałem się posiadaczem repliki Avalon firmy VFC, ogólnie bajka, poza faktem, że komora hop-up rusza się na boki, czytaj ma spory luz pomiędzy wypustkami stabilizującymi na komorze a rowkami w lufie zewnętrznej, przez co zależnie od tego w która stronę, (w prawo czy w lewo) docisnę magazynek to w tą stronę zakręcają kulki na końcu trajektorii. Postanowiłem jakoś ten luz zniwelować, tak więc cieniutkimi paskami taśmy izolacyjnej okleiłem równomiernie wypustki na komorze i super, komora po włożeniu do lufy zewnętrznej siedzi pięknie i nic się nie rusza, tyle że występują wtedy dublety (2 kulki za jednym wystrzałem, co jakiś czas). No i tu moje pytanie, co jeszcze mogę poradzić na ten luz, bez konieczności wymiany komory? Może podkleić wyłącznie od spodu lub analogicznie wyłącznie od góry? Z góry dziękuje za wszelką chęć pomocy! ;) Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted November 5, 2018 Report Share Posted November 5, 2018 Kup o-ringi 8x2mm i założ ich na lufę tyle, aby komora byla dociśnięta do szkieletu. Doda to pare fps, ale VFC ma ten problem, że komora nie jest zbyt dobrze spasowana z repliką i najprawdopodobniej będzie problem z podawaniem kulek. Spróbuj. Quote Link to post Share on other sites
echofoxtrot Posted November 5, 2018 Author Report Share Posted November 5, 2018 Rozumiem, że te oringi mają docisnąć komorę do szkieletu gearboxa, czyli pełnić taką rolę jak spężynka na komorze tylko mocniej i szczelniej? Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted November 5, 2018 Report Share Posted November 5, 2018 (edited) Nie szczelniej. Mocniej i osiowo bo docisk odbywa się wzdłuż lufy, wzdłuż osi. Dzięki oringom możesz bez problemu ustawić komorę w odpowiednij pozycji przód<>tył aby kulki były podawane, była szczelność jak i magazynek w ogóle pasował. No i docisk... daj tyle oringów na lufę, dosuń je do komory tak aby przy składania upper'a i lower'a był lekki opór, ale tak aby bez większych problemów wbić przedni pin. Edited November 5, 2018 by wallop Quote Link to post Share on other sites
echofoxtrot Posted November 6, 2018 Author Report Share Posted November 6, 2018 Super, dziękuje bardzo za pomysł, spróbuję na dniach i zobaczymy jaki zda to rezultat ;) Quote Link to post Share on other sites
echofoxtrot Posted November 7, 2018 Author Report Share Posted November 7, 2018 W dniu 5.11.2018 o 22:47, wallop napisał: Nie szczelniej. Mocniej i osiowo bo docisk odbywa się wzdłuż lufy, wzdłuż osi. Dzięki oringom możesz bez problemu ustawić komorę w odpowiednij pozycji przód<>tył aby kulki były podawane, była szczelność jak i magazynek w ogóle pasował. No i docisk... daj tyle oringów na lufę, dosuń je do komory tak aby przy składania upper'a i lower'a był lekki opór, ale tak aby bez większych problemów wbić przedni pin. Dzieki mistrzu, działa ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts