ElVis_ Posted November 11, 2018 Report Share Posted November 11, 2018 Mam problem posiadam replikę l85 army i podczas strzelania niekiedy zdarza się wylatują w tym samym czasie dwie kulki z mniejszą prędkością dlaczego?? Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted November 12, 2018 Report Share Posted November 12, 2018 (edited) Bo do lufy wskakują dwie kulki zamiast jednej. A dzieje się tak z bardzo różnych powodów, ale często jest to związane z wymianą części które mają kontakt z kulka przed oddaniem strzału: komora hop-up, gumka hop-up lub dysza. To bardzo upierdliwa usterka, ale da się jej pozbyć. 1. W jedenej replice u mnie po zmianie gumki hopup krabinek zacząła walić dubletami. "nowa" gumka miała luźniejszy kołnierz i nie zapobiegała wchodzeniu kulek do lufy. Tu masz film który pokazuje w czym problem Wymiana rozwiązała problem. 2. W innym karabinku problem był taki, że magazynki siedziały dość luźno w gnieździe i każde dotknięcie magazynka góra-dół (np oparcie magazynkiem o ziemie przy strzelaniu z leżącej) sprawiało, że dodatkowa kulka była wciskana do komory i leciał dublet, a następne strzały były normalne, aż do kolejnego dotknięcia magazynkiem o coś. Podkleiłem zatrzask magazynka w replice kawałkiem blachy i zmieniłem też gumkę na inną (żeby od razu wyeleminować problem jak wcześniej). Problem rozwiązany. 3. To dotyczy chyba tylko rodziny AK. Przez przypadek zamieniłem komory do dyszy w standardzie 20,7mm z tą klasyczną (19,7). Spadek fps był oczywisty bo dysza była za krótka, ale leciały też dublety na singlu. 4. W jeszcze innym AEGu powymieniałem części i też zaczął strzelać dubletami. Nie chciało mi się męczyć z rozkładaniem i wymienianiem części aż do skutku, więc poszedłem na łatwiznę i nawierciłem komorę tak jak to opisuje gostek na tym filmiku Oczywiście nie polecam tej metody jak nie masz wyczucia i umiaru. I nie wierci się wiertarką, tylko trzymając wiertło ręką. Na początek polecam zobaczyć jak gumka w twojej replice zatrzymuje kulke na kołnierzu, czyli test jak na pierwszym filmie. Edited November 12, 2018 by Zachar Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted November 13, 2018 Report Share Posted November 13, 2018 Zamontuj czerwonego Madbull'a i po problemie ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts