Supply12 Posted December 17, 2018 Report Share Posted December 17, 2018 Witam problem z replika ASR115R1 Spyder od APS Wyjalem ja z pudelka oddala 10 strzalow i koniec na bateri lipo 7.4v przestala strzelac , poszedl bezpiecznik byl 15c Wymienilem bezpiecznik na 25c ponowilem probe na 7.4v lipo i to samo spalony po 5 strzalach Kupilem nowy bezpiecznik 25c i pomyslalem ze moze za slaba bateria wiec ponowilem probe na 11.1 lipo i bezpiecznik spalil sie odrazu. Nie mam pojecia o co chodzi replika posiada EBB Quote Link to post Share on other sites
Ciapciak Posted December 17, 2018 Report Share Posted December 17, 2018 Bezpiecznik zwykle się pali jak jest duży opór na silnik, co oznacza słabe poskładanie repliki (np. za ciasno poskładane zębatki, tłok ciasno pracujący w prowadnicach) albo za mocno dokręcony silnik. Spróbuj poluzować śrubę regulacji silnika, jak nie pomoże to raczej trzeba oddać na gwarancje. Tu co prawda masz EBB, ale w znośnie poskładanej replice z silnikiem Hi-torque, lipo 11.1V i 450 fps, bezpiecznik 15A już nie powinien się palić. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Supply12 Posted December 18, 2018 Author Report Share Posted December 18, 2018 Szukalem problemu w kablach , rozebralem praktycznie cala replike gb nie otwieralem po odkreceniu raczki zajrzalem do srodka gb przez te dziure i tam jest jeden kabelek widoczny wyglada na przetarty nie wiem czy to nie jest winowajca a co do mocy wylotowej to posiadam 310-330 fps poniewaz w irlandii tu gdzie mieszkam jest ograniczenie na 1J Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted December 18, 2018 Report Share Posted December 18, 2018 Kupiłeś nową w sklepie czy używaną? Jak nową to reklamuj. Jak używaną to otwieraj GB i patrz co tam jest, bo nie wygląda to ładnie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts