Poland Posted October 17, 2005 Report Share Posted October 17, 2005 Wlasnie doszedl do mnie SPC, probowalem zalozyc nakladke na gornego RISa (mowa o risa na gripie, nie przy recieverze). Teraz pytanie - jak to cholerstwo złożyć z powrotem. Dolny RIS to pestka, aby zdjąć górnego należy odkręcić śrubkę i pociągnąć do góry. Teraz analogicznie żeby go założyć z powrotem trzeba go przycisnąć do lufy (na dół) i zakręcić śrubkę. Tylko że to cholerstwo ani drgnie. Nie chce 'sie zamontować' - górne szyny są pod kątem do lufy bo dalej nie idą. Teraz pytanie - czy to trzeba zrobić siłowo, czy jest jakiś sposób? Ciężko to opisać, ale kto ma SPC to będzie wiedzieć. Z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Mariusz_Piwowar Posted October 17, 2005 Report Share Posted October 17, 2005 odkrec srubke na gornej szynie, i podnies risa. Quote Link to post Share on other sites
izi Posted October 17, 2005 Report Share Posted October 17, 2005 Musisz pooperować pierścieniem(odciągając go mocno do tyłu) i dociskać dość mocno RISa do przodu.Ciężko jest to obrazowo opisać :/ Quote Link to post Share on other sites
Poland Posted October 17, 2005 Author Report Share Posted October 17, 2005 Heh, w koncu zalozylem gornego risa z powrotem. Dings przy pierscieniu przy recieverze przeszkadzal, 'trudno to obrazowo opisac' :) Jedyne co sie przekonalem to żeby nie naparzać, ale siły (i 2 osob najlepiej) zdjecie tego wymaga (fakt faktem ze nie wyrobione jeszcze). Z instrukcji nie da sie tego wyczytać - jest fragment odnosnie demontazu - 'pull the grip upwards' to znaczy ze mam ciagnać aż łape zedre czy samo puści, ewentualnie coś kliknie? W moim przypadku jak puściło to wyje**** ręka w ściane. Że ten gun to wytrzymał 8O z TM byłoby krucho. A zeby zdjąć plastikowe handguardy na szyny to potrzebowałem młotka 8O Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted October 17, 2005 Report Share Posted October 17, 2005 Dobrze przemyślałeś decyzje, żeby miec handguard na górnym RISie? :) Czasem się coś tam montuje...:) (choć w moim przypadku szyna szynie nie równa - na górnym RISie od gripa wszystko się luźno telepie po przykręceniu, na recieverze jest OK :) Co ciekawe, jeśli chodzi o dolny RIS, to dostałem karabin w takim stanie, że sling do montowania pasa uniemożliwiał również założenie dolnej okładziny :) trzeba go było zdemontować i założyć trochę inaczej a co pasowania okładzin - normalka u CA...żeby nie walić ciągle młotkiem, długi czas szlifowałem różnymi pilnikami okładziny od wewnętrznej strony... a w takim w TM wszystko pasuje jak w szwajcarskim zegarku... Quote Link to post Share on other sites
Holman Posted October 17, 2005 Report Share Posted October 17, 2005 ...a w takim w TM wszystko pasuje jak w szwajcarskim zegarku... No, wystarczy tylko mocniej docisnac plastik palcami hihihihi. No offence, tylko lubie takie uwagi ;) Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted October 17, 2005 Report Share Posted October 17, 2005 trochę nietrafione bo tam naprawdę wszystko działa jak klocki lego, okładziny, regulacja szczerbinki itd..:) skrzypienie body to inna sprawa...:) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts