kabel123 Posted March 23, 2019 Report Share Posted March 23, 2019 Ostatnimi czasy zabrałem się za projekt adaptera kolby do akms produkcji E&L. Obecnie jestem na etapie dokonywania finalnych poprawek i tworzenia fizycznego modelu. Interesuje mnie czy gdyby okazało się, że koszty tego przedsięwzięcia nie okażą się zabójcze to byliby chętni na zakup takiego adaptera. Docelowy materiał z którego miałby zostać wykonany to aluminium. Quote Link to post Share on other sites
kabel123 Posted November 16, 2019 Author Report Share Posted November 16, 2019 Finalny wynik Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted November 16, 2019 Report Share Posted November 16, 2019 Dużo zależy od ceny. Jak potem do tego kolbę M4 zamontować? Czy po prostu trzeba miec taka co się wkręca? Quote Link to post Share on other sites
kabel123 Posted November 16, 2019 Author Report Share Posted November 16, 2019 Z kolbą i prowadnicą można się zamknąć w 300 zł(Oczywiście też zależy od tego ile tokarz sobie policzy). Mi akurat wyszło trochę taniej bo miałem z innej repliki pozostałości. Prowadnica wkręcana ale na aegowej też jest gwint, krótszy ale da się bez problemu nakręcić. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted November 16, 2019 Report Share Posted November 16, 2019 Chyba z tym adapterem można by wyciąć kawałek tylnego body i mieć dostęp do wymiany sprężyny bez wyjmowania GB, nie? Jak takie coś byłoby możliwe to za sam adapter mógłbym dać 100-150 zł. Quote Link to post Share on other sites
Driver2503 Posted November 24, 2019 Report Share Posted November 24, 2019 Pomysł bardzo fajny . Sprzedaż takiego zestawu wykonanego z alu zapewne przyciągnie zwolenników . Przyznam się że szarpnął bym się na taki adapterek ;-) Quote Link to post Share on other sites
Trela Posted November 25, 2019 Report Share Posted November 25, 2019 Świetny pomysł! Gdzie byłeś jak złamałem mocowanie kolby mojego AKMS od E&L :D Element podatny na uszkodzenia a praktycznie nowe body jest nie do dostania. Quote Link to post Share on other sites
kabel123 Posted December 1, 2019 Author Report Share Posted December 1, 2019 Przez to że jest z adapterem trochę dłubania cena nie jest jakaś super atrakcyjna +/-200 ziko. Z początku chciałem zrobić to na CNC ale koszt jednostkowy wynosiłby wtedy jakieś 600zł więc pozostałem przy handmade u lokalnego tokarza. Plus jest taki że nikt nie robi airsoftowych konwersji dla AKMS więc w razie jak się druty znudzą albo zepsują to jest alternatywa. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts