Alkatras Posted April 2, 2019 Report Share Posted April 2, 2019 Witam wszystkich. Mam problem z repliką M4 od Specny. Chcę zrobić z niej szybkostrzelny karabin szturmowy. Po wymianie okablowania i zamontowaniu batki 11,1v przy strzałach na singlu jest ok, lecz na auto przy dłuższej serii blokują się kulki w lufie. Próbowałem z różnymi lufami typu guarder i modifity oraz kulki specny oraz g&g lecz problem się powtarza. Przy okazji zauważyłem że dysza nie jest ustawiona osiowo względem lufy, tylko patrzy jakby w górę. Być może to będzie przyczyną problemu. Niestety nie mogę wymyślić w jaki spsób wyosiowac dyszę z komorą hop- up. Wychodzi na to że przód gearboxa musiałbym obniżyć conajmniej o 1 mm, lecz on opiera się już na body karabinu, spiłowanie obudowy gearboxa też nie wchodzi w gre bo to go osłabi. Może pójść w drugą strone i spróbować ustawić jakoś lufe zewnętrzną? Przyszedł mi do głowy jeszcze jeden pomysł. Czy można ustawić samą głowicę cylindra aby patrzyła trochę w dół? Quote Link to post Share on other sites
Redmonk93 Posted April 2, 2019 Report Share Posted April 2, 2019 spróbuj najpierw dokręcić chwyt, później kolbę. ja dostałem też tipa, żeby wyjąć pin triggera po prostu i dokręcić mocniej chwyt. powinna dysza zejść niżej. Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted April 3, 2019 Report Share Posted April 3, 2019 Naklej na tyle korpusu, tam gdzie opiera się gearbox cienki plasterek gumy. Tylko nie przesadź bo nie wsadzisz potem pinów. Specny to krzywe repliki, nie warte takich zabiegów. Najlepiej sprzedaj replikę i kup coś dobrego. Quote Link to post Share on other sites
Alkatras Posted April 4, 2019 Author Report Share Posted April 4, 2019 Dzięki wielkie. Dzieki waszym radom udało mi się ustawić dyszę osiowo, lecz nadal przy dłuższej serii kulki zacinają się w lufie. Hopek rozkręcony na zero. Może dysza przydługa? Chyba będę musiał iść za radą Wallopa. Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted April 4, 2019 Report Share Posted April 4, 2019 (edited) Kup Evolution Airsoft i miej spokój z brakiem osi. Nawet jeśli trafisz na egzemplarz w którym oś nieco będzie uciekać (przerobiłem trochę tych replik i każda była w 99-100% osiowa) to nie ma obaw o wyosiowanie i usztywnienie gearbox'a ponieważ replika wykonana jest z wytrzymałego i sztywnego stopu aluminium. Specna to miękki i łamliwy znal - samo wybijanie/wbijanie i kilkukrotne rozkręcenie repliki powoduje coraz to większe luzy. Edited April 4, 2019 by wallop Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts