maniek9618 Posted May 3, 2019 Report Share Posted May 3, 2019 Witam, ostatnio kupiłem w pakiecie magazynki do Beretki, w tym jeden, którego pochodzenia nie znam. Szukałem w internetach i tutaj na forum, jednak nie udało mi się. Czy jest ktoś kto ma pojęcie jakiej firmy jest to magazynek? Cechy charakterystyczne w porównaniu do najbardziej popularnych magazynków dostępnych na rynku (KJW/WE) to z pewnością wyżłobienie na boku magazynka w miejscu, gdzie blokuje się on po wystrzeleniu ostatniej kulki, wcięcie w "naciągaczu" sprężyny w celu ładowania kulek (które swoją drogą super spełnia swoją rolę), oraz górny zawór, który ma inny kształt i jest nieco niżej osadzony, niż te od WE i KJW, przez co nie jest on kompatybilny w moim przypadku z M9 od KJW. Jeżeli ktoś ma wiedzę co to za magazynek to proszę o odpowiedź. Dziękuję z góry za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
maniek9618 Posted May 3, 2019 Author Report Share Posted May 3, 2019 Zauważyłem, że magazynki od P226 są nawet podobne. Może to dobry trop. Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted July 2, 2019 Report Share Posted July 2, 2019 Najczęściej firmy zostawiają w M9 oznaczenia na stopce maga przy zaworku ładowania gazu. Aktualnie w tym systemie gazowym mamy TM (protoplasta pozostałych opcji), KJW, HFC, WE, SOCOM GEAR ,SRC, ASG . M9 KWA (UMAREX) to inny system gazowy i był kompatybilny z m9 BELL (klon KWA) . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts