TańszaKangurka Posted July 2, 2019 Report Share Posted July 2, 2019 Witam Przychodzę do Was z pewnym pytaniem w zakresie kosmetyki. Mianowicie chciałbym zmienić wygląd mojego Lugerka. Mam pomysł na dwa warianty i chciałbym wybrać jeden z nich : A) poprzecierana miejscami oksyda B) lepszy stan, ładna oksyda z połyskiem Teraz Lugerek jest pokryty czarną półmatową farbą która imituje oksydę, jednak chciałbym go poładnić Jak osiągnąć taki efekt na tej replice? Który wariant będzie łatwiej osiągnąć i który będzie się lepiej prezentować? Jak to wpłynie na gwarancję? I oczywiście czym ten efekt zyskać? Dodałbym też jakieś sygnatury Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted July 2, 2019 Report Share Posted July 2, 2019 (edited) Najprostrzy sposób: przetrzyj metal bardzo drobnym papierem ściernym zamoczonym w wodzie, okładzinę rękojeści potraktuj najpierw brązową farbą mat (może być Fosco itp.) a potem delikatnie spryskaj czarną olejną/akryl, zamaskuj czarnym flamastrem, najlepiej kilka razy zmywalnym, wszelkie oznaczenia ASG. W załączeniu mój sprzęt. Edited July 2, 2019 by SikorPL Quote Link to post Share on other sites
TańszaKangurka Posted July 2, 2019 Author Report Share Posted July 2, 2019 Dzięki za odpowiedź, co do okładek to raczej zmienię je na drewniane, metal chciałbym żeby wyglądał na starą stal, lub na pokryty oksydą czarno-błękitną lub szarą, ja mam dokładnie tą samą replikę, tylko w wersji 4,5mm, sygnatury chciałbym dobić na kolanku numer producenta, wszędzie numery, na górnym szkielecie przy lufie waffenamty, tak aby wyglądał jak oryginał :) Quote Link to post Share on other sites
TańszaKangurka Posted July 2, 2019 Author Report Share Posted July 2, 2019 I oczywiście przy oknie wyrzutu łusek rocznik :D Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted July 2, 2019 Report Share Posted July 2, 2019 Próbowałem zamienić okładki na drewno - w moim KWC okazało się to niemożliwe ze względu na b.wąskie kawałki plastiku wsuwające się pod metal (mam te okładziny jeszcze na sprzedaż - gdyby ktoś chciał). Jeśli to się komuś udało pokażcie. Kangurka, jak będziesz miał sposób na nadawanie sygnatur (wektory pod laser?) daj znać. Quote Link to post Share on other sites
TańszaKangurka Posted July 2, 2019 Author Report Share Posted July 2, 2019 Co do sygnatur bym kupił takie stemple jakie Janusze kupują do podrabiania bagnetów i tym podobnych, u mnie okładki powinny podejść po delikatnym podszlifowaniu miejsca gdzie wchodzi kapsuła CO2, chodzi o te plastiki w górnej części okładek? Quote Link to post Share on other sites
TańszaKangurka Posted July 2, 2019 Author Report Share Posted July 2, 2019 Coś takiego na metalu bym chciał osiągnąć Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted July 2, 2019 Report Share Posted July 2, 2019 Tak chodzi o te plastiki w górnej części okładek. Quote Link to post Share on other sites
TańszaKangurka Posted July 2, 2019 Author Report Share Posted July 2, 2019 A jak wygląda to w drewnianych? Po prostu nie ma tych elementów? I przez to okładki się nie trzymają? I jak zdziałać z samym metalem? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts