Dean_14 Posted August 8, 2019 Report Share Posted August 8, 2019 Cześć Wszystkim. Pytanie jak w temacie - jestem na kupnie mid capów do RK-01. Czy magazynki z poniższych linków bezproblemowo współpracują z tą repliką tj. nie posiadają znacznych luzów, nie trzeba piłować? A jeśli nie te to czy polecacie coś co po wyjęciu z pudełka będę mógł wsadzić do repliki bez zbędnych przeróbek? https://azteko.pl/cyma-metalowy-magazynek-mid-cap-na-125-kulek-do-serii-ak74-p-5592.html http://redberet.pl/p/94/1152249372/e-amp-l-magazynek-mid-cap-na-120-kulek-do-ak74-bakelit-mid-cap-magazynki-aeg-magazynki-airsoft-guns.html Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Looper Posted August 10, 2019 Report Share Posted August 10, 2019 Hej Kumpel kupił stalowe midy od cymy do rk-01 i musiał piłować. Mi w rk-02 dokładnie te https://azteko.pl/el-zestaw-5-magazynkow-mid-cap-120-kulek-do-replik-typu-ak-p-20519.html Wchodzą dość ciężko, na upartego można używać, chociaż trzeba zapomnieć o szybkiej wymianie maga. Więc w sumie też by się przydało z pół mm zeszlifować. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted August 10, 2019 Report Share Posted August 10, 2019 Tych E&Li nie kupuj, to są jednorazówki, zaczepy łamią się od patrzenia. Mówię tu tylko o magazynkach 5,45, wersje 7,62 są bardzo fajne. Quote Link to post Share on other sites
Dean_14 Posted August 17, 2019 Author Report Share Posted August 17, 2019 No i ostatecznie zakupiłem na próbę jeden stalowy magazynek CYMY. Nie obeszło się bez piłowania, ale magazynek wchodzi teraz do repliki z wyraźnym klikiem, nie takim jak oryginalny high-cap ale mam pewność, że magazynek nie wypadnie. Poniżej zdjęcia jak wyszło piłowanie. Zastanawiam się czy nie za dużo przypiłowałem, i czy ten ząb nie odleci jak o coś zaczepię magazynkiem ale coś za coś. __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Quote Link to post Share on other sites
szczęśćboże Posted January 21, 2020 Report Share Posted January 21, 2020 U mnie w aksu również od Boyi mam następujący problem: high cap z zestawu działa i podaje świetnie, natomiast 3 magazynki(mid) od cymy siedzą dobrze po spiłowaniu i również podają ale kulki lecą na max 10 metrów. Problem jest tylko na midach. Kręciłem hop upem nawet do zera i dalej tak samo. Magazynki przesmarowane wszystko jak trzeba. Dlaczego na magazynku high cap z zestawu strzela fajnie a na cymowych midach na 10 m? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts