GKO Posted November 4, 2019 Report Share Posted November 4, 2019 (edited) Witam. Potrzebuję pomocy w doborze magazynków do karabinka G&G SR15 E3 MOD2. Chodzi mi o magazynki, które będą współpracowały z systemem odcinającym zasilanie po podaniu ostatniej kulki. Ni jak nie mogę się doszukać informacji na ten temat w ofertach sklepów internetowych. Edited November 4, 2019 by GKO Niepełny post Quote Link to post Share on other sites
PabloNS Posted November 5, 2019 Report Share Posted November 5, 2019 Jedynie oryginalne G&G oznaczone jako G2. Quote Link to post Share on other sites
GKO Posted November 5, 2019 Author Report Share Posted November 5, 2019 Teraz wszystko jasne.Dzięki wielkie za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
fint Posted November 6, 2019 Report Share Posted November 6, 2019 (edited) 13 godzin temu, PabloNS napisał: Jedynie oryginalne G&G oznaczone jako G2. Czy aby na pewno replika przestaje strzelać gdy wystrzeli ostatnią kulkę? Nie stosowałam dedykowanych magazynków i jedyne co wiem to, to że replika strzela tylko z włożonym dowolnym, pasującym magazynkiem. ETU posiada dodatkowy włącznik w gnieździe, który włączany jest przy wpięciu magazynka do gniazda. Edited November 6, 2019 by fint Quote Link to post Share on other sites
PabloNS Posted November 6, 2019 Report Share Posted November 6, 2019 Nie może być inaczej. Magi mają specjalny mechanizm, który odcina napięcie po ostatniej kulce. Jedyny minus to cena i dostępność. Quote Link to post Share on other sites
GKO Posted November 6, 2019 Author Report Share Posted November 6, 2019 (edited) Potwierdzam. Na dedykowanym magazynku po wystrzeleniu ostatniej kulki mechanizm odcina zasilanie i replika nie strzela na pusto. Na dowolnym innym pasującym magazynku po wystrzeleniu ostatniej kulki replika strzela na pusto. Tak jak napisał PabloNS - minusem jest cena i dostępność. Jak narazie znalazłem tylko tutaj: https://azteko.pl/gg-magazynek-mid-cap-90bb-do-tr16-mbr-556-g-08-148-p-24697.html. Niby jest dedykowany do replik G&G TR16 MBR 556, ale myślę, że będzie pasował do mojej SR15. Edited November 6, 2019 by GKO Niepełny post Quote Link to post Share on other sites
qanaroo Posted April 30, 2020 Report Share Posted April 30, 2020 W dniu 6.11.2019 o 12:56, GKO napisał: [...] https://azteko.pl/gg-magazynek-mid-cap-90bb-do-tr16-mbr-556-g-08-148-p-24697.html. Niby jest dedykowany do replik G&G TR16 MBR 556, ale myślę, że będzie pasował do mojej SR15. Czy ktoś może potwierdzić, że ten magazynek pasuje do SR15 E3 MOD2 M-LOK? Lub ten https://azteko.pl/gg-magazynek-mid-cap-90bb-do-tr16-mbr-556-g2l-p-29404.html Czy magazynki od G&G G2 do M4/M16 będa pasowac do tej repliki? Czy dobrze rozumiem, że korzystanie z hi-capów nie wchodzi w grę w przypadku tej broni? I czemu k**wa tak ciężko dokopać się do takich informacji, czy byłoby takie ciężkie umieszczenie takowych na stronie producenta repliki? Quote Link to post Share on other sites
PabloNS Posted May 1, 2020 Report Share Posted May 1, 2020 Będą pasowaś ale w życiu bym za taką cenę nie kupił. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts