Ben Posted November 17, 2019 Report Share Posted November 17, 2019 Siemka! Mam problem z moim barem, w którym jest zespół spustu i cylindra od barta. Problem wygląda następująco: kupiłem magazynek od Tokyo marui i kiedy go wkładam, to replika strzela na pusto. Ani jednej kulki. Natomiast gdy docisne część,która siedzi w gnieździe do podawania kulek słyszę jakby poruszenie speżyny i mogę oddać normalny strzał. Jednak jak docisnę za mocno, to replika strzela 2 kulkami albo wszystkie kulki wlatują do lufy i wypadają z niej lub jak wyjmę maga. Dziwne jest jeszcze to, że jak w połowie przeładuje replikę, czyli naciagnę sprężynę i zostawię cylinder w tylnym polożeniu, wtedy włożę maga i dosunę cylinder to jestem wtedy w stanie oddać jeden normalny strzał, a następnie problem wygląda tak samo jak wcześniej... Przekopałem całe forum i nie mogłem znaleźć odpowiedzi... Byłbym Wam bardzo wdzięczny za pomoc! Quote Link to post Share on other sites
NoWay Posted November 18, 2019 Report Share Posted November 18, 2019 Sprawdź, czy nie masz za luźno dokręconego łoża Quote Link to post Share on other sites
Ben Posted November 18, 2019 Author Report Share Posted November 18, 2019 Łoże dokręcone na maksa Quote Link to post Share on other sites
NoWay Posted November 18, 2019 Report Share Posted November 18, 2019 Komora jest stock? Jakie kulki? Na stockowym magazynku działa wszystko? Quote Link to post Share on other sites
Ben Posted November 18, 2019 Author Report Share Posted November 18, 2019 Komora stock, kulki bls 0.45, niestety stockowego maga nie mam, nie mam też od kogo pożyczyć Quote Link to post Share on other sites
NoWay Posted November 19, 2019 Report Share Posted November 19, 2019 Zacząłbym od zakupu stockowego magazynka (kosztuje niewiele). Jak na obydwu będzie problem, to sprawdź czy kulki bez problemu wlatują do komory. Quote Link to post Share on other sites
Ben Posted November 19, 2019 Author Report Share Posted November 19, 2019 Kurde niestety nie widzę nigdzie dostępnych.. od jg są tylko do m70, ale to chyba nie to samo :/ Quote Link to post Share on other sites
NoWay Posted November 19, 2019 Report Share Posted November 19, 2019 Jeśli to pomoże - ja do swojej dla testów kupowałem magazynki i WELL'a i działają. Zarówno na stockowej komorze jak i AA, którą później wstawiałem. A one z tego co pamiętam, to jeszcze tańsze niż JG były (po 10-15zł sztuka chyba) Quote Link to post Share on other sites
Ben Posted November 30, 2019 Author Report Share Posted November 30, 2019 Pisze po dłuższej przerwie, ponieważ czekałem na dostawę komory od AA i maga od Well'a. Niestety problem ten sam. Naprawdę nie wiem co już tam może być nie tak. Może macie jakichś kontakt do serwisanta od snajperek i mniej więcej wiecie jaki jest koszt naprawy? Quote Link to post Share on other sites
NoWay Posted December 2, 2019 Report Share Posted December 2, 2019 To jeszcze podstawowe pytanie - wpinasz magazynki do końca? Tj u mnie też w BAR upgradowanym (swoją drogą z komorą AA, więc w zasadzie ten sam setup) muszę magazynek docisnąć mocniej, do usłyszenia kliknięcia. Jeśli nie docisnę chociaż minimalnie, to też strzela na pusto. Quote Link to post Share on other sites
Ben Posted December 14, 2019 Author Report Share Posted December 14, 2019 Tak magazynki wpinam na maksa, też słyszę kliknięcie. Doszedłem też do jednej ciekawej rzeczy, a mianowicie, gdy naładuje maga do końca to jestem w stanie, praktycznie za każdym razem, wystrzelić od 16 do 18 kulek. Jak je wystrzelę, to repla strzela na pusto.Po wystrzeleniu znów naładuje na maksa i będę mógł wystrzelić te 16 kulek. Magazynek nasmarowany naprawdę porządnie, więc problem chyba nadal leży w magu? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts