Elco Posted December 10, 2019 Report Share Posted December 10, 2019 Witajcie, Jest może ktoś odważny kto testował chiński układ z linku poniżej? https://www.aliexpress.com/item/4000145463667.html?spm=a2g0o.home.15002.1.1c4f2c25lskMX9&gps-id=pcJustForYou&scm=1007.13562.130102.0&scm_id=1007.13562.130102.0&scm-url=1007.13562.130102.0&pvid=1053cb37-8aa6-48ef-ae9f-9171a384cfed Wiadomo że PERUN to to nie jest ale może być ciekawą tanią alternatywą. Quote Link to post Share on other sites
dziadekmarek1 Posted December 15, 2019 Report Share Posted December 15, 2019 Mogę tylko dodać że mam MERF3,2 polski i z aliexpress-u.Oba pracują tak samo. Quote Link to post Share on other sites
Elco Posted January 25, 2020 Author Report Share Posted January 25, 2020 Dobra, zamówiłem ten układ do siebie do testów, pierwszy test wypadł pozytywnie. W weekend będę testować w polu więc po weekendzie postaram się krótką recenzję napisać. Quote Link to post Share on other sites
Elco Posted January 28, 2020 Author Report Share Posted January 28, 2020 Po testach w terenie stwierdzam że układ spełnia swoje zadanie. Przyjemna reakcja na spust, na singlu zawsze pełny cykl wykonuje, zabezpieczenie przed zbytnim rozładowaniem baterii działa bezproblemowo. Minusem niektórym może być to że najlepiej okablowanie wyprowadzić na przód wykorzystując ten układ. Quote Link to post Share on other sites
Luderson Posted March 23, 2020 Report Share Posted March 23, 2020 siema też się nim interesuję ale się boję kupić :D można wiedzieć co masz za config ? silnik ? itp Quote Link to post Share on other sites
Elco Posted March 24, 2020 Author Report Share Posted March 24, 2020 17 godzin temu, Luderson napisał: siema też się nim interesuję ale się boję kupić :D można wiedzieć co masz za config ? silnik ? itp Stara m16 PJ, jak ostatnio mierzyłem wypluła ciut powyżej 400fps-ów. Akurat wtedy jak testowałem to był silnik ten najtańszy od specny HT i lipo 7,4V. Z założenia było to kupione aby reaktywować tą replikę i swoją rolę spełnia. Testowałem aktualnie tylko na jednej strzelance więc jeszcze nie mogę się wypowiedzieć co do trwałości. Ale parę wniosków wyciągnełem: - przy zmianie z single na auto i odwrotnie jest krótkie piknięcie informujące; - tak samo przy podłączeniu mamy krótką "melodyjkę", z tego co czytałem to informacja że układ działa poprawnie; - zabezpieczenie przed zbytnim rozładowaniem lipo działa, może nawet ciut za szybko, ale jak wykryje zbyt niskie napięcie nie strzelisz więcej i informuje Cię pikaniem co chwilę; - przy montażu pasuje idealnie w miejsce starej kostki stykowej; - schemat połączenia podany przez producenta możesz wywalić do kosza, mi osobiście się nie przydał bo był dziwnie rozrysowany; - warto podumać trochę nad tym jak okablowanie wyprowadzić, jeżeli to zrobisz łopatologicznie to w jednym miejscu w GB będą obok siebie 4 przewody :D To tyle z takich wniosków co przychodzi mi do głowy, aktualnie więcej czasu mam to planuję dalej reaktywować tą replikę, może jak będzie finalnie skończona i się zbiorę w sobie to napiszę trochę obszerniejszą recenzję :) Quote Link to post Share on other sites
Luderson Posted March 24, 2020 Report Share Posted March 24, 2020 a jeszcze pytanie, pytania ;) można wyłączyć to zabezpieczenie przed rozładowaniem lipo ? jak wtedy się zachowuje replika ? aż 4 kable? w którym miejscu ? Quote Link to post Share on other sites
Elco Posted March 25, 2020 Author Report Share Posted March 25, 2020 11 godzin temu, Luderson napisał: a jeszcze pytanie, pytania ;) można wyłączyć to zabezpieczenie przed rozładowaniem lipo ? jak wtedy się zachowuje replika ? aż 4 kable? w którym miejscu ? Co do zabezpieczenia to nie szukałem zbytnio ale nie widziałem raczej takiej opcji. Jak zabezpieczenie zadziała to replika po naciśnięciu spustu nie strzela po prostu i tyle. Już nie pamiętam jak to dokładnie było bo lutowałem to w styczniu ale jakoś w pomiędzy układem a zębatkami to robiło się najciaśniej. Warto poświęcić sobie trochę więcej czasu na to. Postaram się wieczorem wrzucić układ połączenia tego po mojemu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts