Schab47 Posted February 2, 2020 Report Share Posted February 2, 2020 Witam wszystkich! Mam problem z moją cymka 028. Kupiłem ją z jakieś 3 miesiące temu. Już na pierwszej strzelance z repliką było coś nie tak. Na ogniu ciągłym strzela lecz z przerwami.. wystrzeli kilka/kilkanaście kulek później puste strzały i znowu wystrzeli kilka kulek. Na ogniu pojedynczym ten problem też występuje lecz zdecydowanie rzadziej. Po pierwszej strzelance wysłałem replikę na serwis do sklepu w którym ją zakupiłem. Po "sprawdzeniu" było niby wszystko okej... Ale nie bylo.. działała może normalnie przez 30-40 minut strzelanki a później znowu to samo. Problem występuje na hicapie od cymy który dostałem w zestawie z repliką. Dokupiłem również mida od cymy.. z tym magazynkiem jest taki problem ze podawał przez kilka minut teraz nie pobiera w ogóle kulek. Poradzicie mi co może być tego przyczyną. Dodam że nie rozbierałem nigdy repliki ale myślę że gdybym wiedział co jest przyczyną tego, że replika tak działa to napewno doszedł bym do tego jak to naprawic/ wymienić. Myślę, że nie ma sensu wysyłać jej ponownie na serwis do sklepu bo znowu zmarnuje 3 tygodnie nim replika do mnie wróci a problem nie będzie rozwiązany. Czekam na jakieś sugestie. Pozdro ;) Quote Link to post Share on other sites
Pokrywa Posted February 9, 2020 Report Share Posted February 9, 2020 Może to być problem z kulkami. Miałem podobnie w magazynkach cymy , kulki Specna podawały mi b dobrze natomiast Rokets już bardzo słabo z przerwami lub w ogóle. Narazie obstawiam ten problem jeżeli się nie wykaśni , można szukać problemu w komorze hop up. Daj znać jak dojdziesz do przyczyny problemu. Quote Link to post Share on other sites
Schab47 Posted February 9, 2020 Author Report Share Posted February 9, 2020 Zmieniłem kulki z specny na g&g oraz wymieniłem gumkę hop up. W weekend lecę na strzelanke to dam znać czy coś się poprawiło czy nie bo nie miałem jeszcze okazji tego przetestować ;) Quote Link to post Share on other sites
Schab47 Posted February 16, 2020 Author Report Share Posted February 16, 2020 Nic się nie zmieniło :/ dalej jest ten sam problem Quote Link to post Share on other sites
hadesiak1 Posted February 17, 2020 Report Share Posted February 17, 2020 Oddaj replikę do dobrego serwisu. Montaż gumki czasem bywa uciążliwy, a laik raczej nie będzie wiedział czy jest dobrze zamontowana. Problem może leżeć wszędzie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts