kompnet Posted February 8, 2020 Report Share Posted February 8, 2020 Cześć, Na wstępie wspomnę, że jestem nowicjuszem, zaledwie parę gier plenerowych. Nie mam jakiegoś wybitnego sprzętu i tutaj pytanie odnośnie akumulatora w zestawie 8.4v 1200 NiMH czy mogę kupić jakiś mocniejszy w sensie np 11.1v ? Problem mam, że kulki wolno wylatują na automacie w porównaniu z innymi z którymi gram, a sprzęt mają podobny. Quote Link to post Share on other sites
hadesiak1 Posted February 8, 2020 Report Share Posted February 8, 2020 Nie porównuj swojej repliki do innych gdy nie wiesz jakie konkretnie modele mają inni. Byc może ich repliki były tuningowane. SRT to słaby sprzęt, nie nazwałbym tego nawet repliką. Kup wydajne lipo 7,4V marki Zippy, Turnigy, GensACE lub DualSky. Pojemność taka aby akumulator zmieścił się w miejscu w którym go trzymasz w replice - patrz na wymiary. Quote Link to post Share on other sites
kompnet Posted February 9, 2020 Author Report Share Posted February 9, 2020 10 godzin temu, hadesiak1 napisał: Nie porównuj swojej repliki do innych gdy nie wiesz jakie konkretnie modele mają inni. Byc może ich repliki były tuningowane. SRT to słaby sprzęt, nie nazwałbym tego nawet repliką. Kup wydajne lipo 7,4V marki Zippy, Turnigy, GensACE lub DualSky. Pojemność taka aby akumulator zmieścił się w miejscu w którym go trzymasz w replice - patrz na wymiary. Okey dzięki, co do ich karabinu to wiem że nie mają tuningu bo to kumple, tak wiem mogłem sprawdzić ich baterię na swoim. Skoro mówisz że 7.4v gdy dedykowana jest 8.4v to czy mogę 11.1v ? Quote Link to post Share on other sites
hadesiak1 Posted February 9, 2020 Report Share Posted February 9, 2020 Twoje 8,4V nie zakręci silnikiem tak szybko jak wydajne lipo 7,4V. Tak, możesz użyć 11,1V nikt Ci nie zabroni ale najpewniej szybko zmieli się tłok bądź zębatki. Quote Link to post Share on other sites
kompnet Posted February 9, 2020 Author Report Share Posted February 9, 2020 41 minut temu, hadesiak1 napisał: Twoje 8,4V nie zakręci silnikiem tak szybko jak wydajne lipo 7,4V. Tak, możesz użyć 11,1V nikt Ci nie zabroni ale najpewniej szybko zmieli się tłok bądź zębatki. Dziękuję za odpowiedź :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts