Czissy Posted March 7, 2020 Report Share Posted March 7, 2020 Witam. Ostatnio napotkałem problem w replice G36 of firmy Jing Gong. Przy strzale trybem Semi kulki wypadają z lufy i spadają mi pod nogi :/ po przełączeniu na auto, wystrzeleniu kilku kulek i ponownym powrocie na tryb Semi replika działa prawidłowo. Czy jest to wada produkcyjna, czy po prostu "Giety" od JG tak już mają? Quote Link to post Share on other sites
hadesiak1 Posted March 7, 2020 Report Share Posted March 7, 2020 Wygląda mi to na syndrom midcapowy. Naładuj magazynek np. 50 kulek i sprawdz czy jest ok. Quote Link to post Share on other sites
Czissy Posted March 7, 2020 Author Report Share Posted March 7, 2020 9 minut temu, hadesiak1 napisał: Wygląda mi to na syndrom midcapowy. Naładuj magazynek np. 50 kulek i sprawdz czy jest ok. Korzystam z hi-cap stwierdziłem, że przy okazji naładuję te +/- 50 kulek jednak nie pomogło. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted March 7, 2020 Report Share Posted March 7, 2020 Jakiś problem z popychaczem lub anti-reversalem, który ustępuje po serii? Sprężynki się "odcinają". A jakich kulek używasz? Quote Link to post Share on other sites
Czissy Posted March 7, 2020 Author Report Share Posted March 7, 2020 4 minuty temu, Huba_lbn napisał: Jakiś problem z popychaczem lub anti-reversalem, który ustępuje po serii? Sprężynki się "odcinają". A jakich kulek używasz? Niestety nie wiem czym jest popychacz czy anti-reversal ponieważ jestem nowy ;) , a jeśli chodzi o kulki to są to 0.20g od Specna Arms Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted March 7, 2020 Report Share Posted March 7, 2020 Spróbuj na początek na kulkach BLS lub G&G i daj znać działa. Quote Link to post Share on other sites
Czissy Posted March 7, 2020 Author Report Share Posted March 7, 2020 8 minut temu, Huba_lbn napisał: Spróbuj na początek na kulkach BLS lub G&G i daj znać działa. Jeszcze pytanie czy zostać przy kulkach 0,20 ? czy spróbować na cięższych ? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted March 8, 2020 Report Share Posted March 8, 2020 A ile masz fps na 0.20g? Quote Link to post Share on other sites
Czissy Posted March 8, 2020 Author Report Share Posted March 8, 2020 8 godzin temu, Huba_lbn napisał: A ile masz fps na 0.20g? +/- 360FPS Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted March 8, 2020 Report Share Posted March 8, 2020 Spokojnie używaj cięższych. od 0.25-0.30. Ja teraz coraz częściej używam 0.30 w replice która ma ~340 fps na 0.20 i sobie chwalę. Quote Link to post Share on other sites
hadesiak1 Posted March 8, 2020 Report Share Posted March 8, 2020 Używaj tych kulek na ktorych masz najwięcej J. Quote Link to post Share on other sites
Czissy Posted March 12, 2020 Author Report Share Posted March 12, 2020 Po zmianie kulek na 0.28 od firmy G&G problem został rozwiązany. Dziękuję za pomoc w rozwiązaniu problemu :) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts