Frezze Posted March 9, 2020 Report Share Posted March 9, 2020 Witajcie, Mam EDGE E01 i olbrzymi problem z wykręceniem kolby, żeby wykręcić sprężynę. Wszystko próbuję robić "jak na obrazku" wymiany sprężyny w systemie ESA. Próbowałem już 2-3 różnymi śrubokrętami, psikałem WD40 do środka. Śruba w kolbie- ani drgnie. Czy żeby wyciągnąć gearbox (i tak wymienić sprężynę), muszę wykręcić te felerną kolbę? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted March 9, 2020 Report Share Posted March 9, 2020 Ta śruba wchodzi w prowadnicę sprężyny, bez wykręcenia nie wyjmiesz GB. Ciekawy problem... postukaj może lekko młotkiem w śrubę. Zobacz czy wszystko robisz ok: https://www.youtube.com/watch?v=lJtDeHdmTYk&feature=youtu.be&t=409 Quote Link to post Share on other sites
Frezze Posted March 9, 2020 Author Report Share Posted March 9, 2020 Hej, tak, robię dokładnie tak jak na filmiku. Już częściowo przy próbach wykręcenia "wyrobiłem" te śrubę, boję się, że jak jeszcze dodam do tego młotek to ubiję całość na dobre :/ Quote Link to post Share on other sites
hadesiak1 Posted March 9, 2020 Report Share Posted March 9, 2020 A używasz odpowiednich narzędzi? Quote Link to post Share on other sites
Frezze Posted March 9, 2020 Author Report Share Posted March 9, 2020 Sprecyzuje proszę "odpowiednie narzędzie". Każdy używa do wykręcenia kolby w ESA normalnego, długiego krzyżaka. Jeżeli masz na myśli coś "specjalnego" to podlinkuj- z chęcią zakupię ;) Quote Link to post Share on other sites
Frezze Posted March 9, 2020 Author Report Share Posted March 9, 2020 Do zamknięcia! Po 2 miesięcach... odkręciłem O_o Quote Link to post Share on other sites
hadesiak1 Posted March 9, 2020 Report Share Posted March 9, 2020 Krzyżak krzyżakowi nierówny :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts