Szkocik Posted April 6, 2020 Report Share Posted April 6, 2020 (edited) Siemka! Jestem nowy, więc nie wiem czy dodaje swój problem w dobrej kategorii, jeśli popełniłem błąd to mnie poprawcie, ale do rzeczy. wziąłem moją replikę (APS ASR 104 EBB) do czyszczenia po ostrej strzelance która odbyła się przed kwarantanną. Replika przeleżała trochę w pokrowcu nie ruszana więc zabrałem się do roboty. Klasycznie zdiąłem upper, wyjąłem lufę z komorą hopka, wyczyściłem wyciorem od środka i przetarłem delikatnie szmatką z wierzchu. Gearboxa nie wyjmowałem bo jestem zielony, jeśli chodzi o niego więc kurz wytarłem lekko szmatką ze skorupy. Wszystko elegancko złożyłem, wyszedłem na ogródek żeby sobie postrzelać do tarczy, aby nie leżała bezczynnie i ku mojemu zaskoczeniu nie strzela. GB I wszystko pracuje jak należy, a magazynki wszystkie podają, bo jak je wyciągam to kulki wylatują z gniazda. Orientuje się ktoś w czym problem? Edited April 6, 2020 by Szkocik Quote Link to post Share on other sites
Sakku Posted April 6, 2020 Report Share Posted April 6, 2020 W swojej giecie miałem tak samo przez zbyt skręconą gumkę HU. Wyleciała może jedna na 10/15 kulek i tak cały czas. Quote Link to post Share on other sites
Szkocik Posted April 6, 2020 Author Report Share Posted April 6, 2020 Godzinę temu, Szkocik napisał: Siemka! Jestem nowy, więc nie wiem czy dodaje swój problem w dobrej kategorii, jeśli popełniłem błąd to mnie poprawcie, ale do rzeczy. Jakoś tydzień temu wziąłem moją replikę (APS ASR 104 EBB) do czyszczenia po ostrej strzelance. Klasycznie zdiąłem upper, wyjąłem lufę z komorą hopka, wyczyściłem wyciorem od środka i przetarłem delikatnie szmatką z wierzchu. Gearboxa nie wyjmowałem bo jestem zielony, jeśli chodzi o niego więc kurz wytarłem lekko szmatką ze skorupy. Wszystko elegancko złożyłem i schowałem do szafy. Wczoraj popołudniu wyszedłem na ogródek żeby sobie postrzelać do tarczy, aby nie leżała bezczynnie i ku mojemu zaskoczeniu nie strzela. GB I wszystko pracuje jak należy, a magazynki wszystkie podają, bo jak je wyciągam to kulki wylatują z gniazda. Orientuje się ktoś w czym problem? Właśnie też tak myślałem i ustawiałem hopka na zero ale nawet wtedy jest tak samo. Nieważne jak go ustawie, kulka i tak nie leci Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted April 6, 2020 Report Share Posted April 6, 2020 Strzel kilka razy ze zdjętym upperem. Zobacz czy dysza rusza się poprawnie. Jak tak to obejrzyj dokładnie komorę. Zobacz czy jest spreżynka na komorze. Czy nie ma widocznych uszkodzeń lufy, komory i gumki Quote Link to post Share on other sites
Szkocik Posted April 6, 2020 Author Report Share Posted April 6, 2020 (edited) Dysza rusza się poprawnie, a na komorze jest sprężynka Edited April 6, 2020 by Szkocik Quote Link to post Share on other sites
Szkocik Posted April 6, 2020 Author Report Share Posted April 6, 2020 Wszystko czyściłem delikatnie, więc wątpię, żebym coś uszkodził Quote Link to post Share on other sites
Szkocik Posted April 6, 2020 Author Report Share Posted April 6, 2020 Mniej więcej ogarnąłem problem kulki blokują się o dysze, bo kiedy nie założę sprężynki na komorę HU i przesunę ją lekko do przodu to replika podaje normalnie. Jedak kiedy ją założę to przestaje właśnie przez dysze, nwm dlaczego tak jest, skoro wcześniej komora była na sprężynce i nie było tego problemu Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted April 6, 2020 Report Share Posted April 6, 2020 Albo coś źle składasz albo dysza nie robi pełnego cyklu, może uszkodzony popychacz. Quote Link to post Share on other sites
Szkocik Posted April 6, 2020 Author Report Share Posted April 6, 2020 (edited) Szystko jest złożone poprawnie tak jak było fabrycznie. U mojego brata w jego chińskiej cymowej m4 dysza wystaje bardziej i nie ma problemu z poprawnym podawaniem Edited April 6, 2020 by Szkocik Quote Link to post Share on other sites
Szkocik Posted April 6, 2020 Author Report Share Posted April 6, 2020 A nie raz tą taniochę rozkładałem i nie miała takich problemów Quote Link to post Share on other sites
Szkocik Posted April 6, 2020 Author Report Share Posted April 6, 2020 (edited) Popychacz można jakoś to zdiagnozować bez rozbierania GB? Edited April 6, 2020 by Szkocik Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted April 7, 2020 Report Share Posted April 7, 2020 6 godzin temu, Szkocik napisał: Szystko jest złożone poprawnie tak jak było fabrycznie. U mojego brata w jego chińskiej cymowej m4 dysza wystaje bardziej i nie ma problemu z poprawnym podawaniem Skoro w Twojej chińskiej replice od APS jest wszystko dobrze złożone to znaczy że coś jest uszkodzone. W różnych replikach dysze mogą mieć różną długość. Rożne są też komory. Może zamień komory i sprawdź. 6 godzin temu, Szkocik napisał: A nie raz tą taniochę rozkładałem i nie miała takich problemów Masz na myśli M4 od CYMY czy APS? Ja osobiście bardziej ufam produktom CYMY. 6 godzin temu, Szkocik napisał: Popychacz można jakoś to zdiagnozować bez rozbierania GB? Nie bardzo. Można nałożyć mały o-ring na komorę i trochę ją odsunąć od GB, ale jeżeli wcześniej działało to taka operacja może spowodować nieszczelność. Rozłóż komorę na części i złóż z powrotem. Może coś przesunąłeś czyszcząc. Quote Link to post Share on other sites
Szkocik Posted April 7, 2020 Author Report Share Posted April 7, 2020 (edited) Mówiąc że rozkładałem taniochę miałem na myśli cyme. Inaczej nie mogę powiedzieć o replice plastik fantastic za niecale 300 złoty. W niej po pół roku pękł szkielet GB i musiałem odsyłać ją na gwarancję Jeśli chodzi o sprawdzenie Komory to po zmianie na cymową komore problem się nie zmienia. Kulki dalej blokują się o dysze Edited April 7, 2020 by Szkocik Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted April 7, 2020 Report Share Posted April 7, 2020 Czyli komora od APSa działa też poprawnie w CYMIE, tak? To pozostaje sprawdzenie popychacza, a może dysza spadła z popychacza, ale to też trzeba rozkręcić GB. Quote Link to post Share on other sites
Szkocik Posted April 7, 2020 Author Report Share Posted April 7, 2020 (edited) Tak APSowa komora działa też poprawnie w cymie Edited April 7, 2020 by Szkocik Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts