sherrwood Posted July 29, 2020 Report Share Posted July 29, 2020 Witam. Posiadam szturmówkę Specna Arms SA-C16 CORE oraz dokupiłem sobie kolimator Kolimator ASG 552 R/G Advanced. Problem z tym że pomimo ustawienia wysokości na kolimatorze na maksimum, celownik nijak ma się do tego gdzie strzelam. Jako że dopiero zacząłem, bardzo proszę o jakąś radę jak prawidłowo to ustawić. Poniżej zamieszczam link zarówno do karabinu, jak i celownika. Karabinek Kolimator Quote Link to post Share on other sites
NoWay Posted July 29, 2020 Report Share Posted July 29, 2020 Może masz hopup ustawiony źle i kulki lecą w górę Quote Link to post Share on other sites
sherrwood Posted July 29, 2020 Author Report Share Posted July 29, 2020 Strzelając przez przyrządy kulki lecą prosto. Chodzi o to że celownik z kolimatora nie pokrywa się nijak, niezależnie od ustawienia, z tym gdzie strzelam. Zamontowałem na próbę znowu przyrządy + kolimator i celownik kolimatora pomimo ustawienia go na pokrętle na maksymalnej wysokości jest niżej niż linia szczerbinka-muszka. Da się to jakoś poprawić? Quote Link to post Share on other sites
sherrwood Posted July 29, 2020 Author Report Share Posted July 29, 2020 Przykręciłem hop-up'a żeby leciały maks w dół lecz i tak lecą za wysoko względem kolimatora. Nie mam już pomysłu co można by było zrobić. Quote Link to post Share on other sites
Szuwarek79 Posted July 29, 2020 Report Share Posted July 29, 2020 (edited) Podeślij fotkę tego zestawu. Edit. Kręciłeś up? To kręć down. Wieże odnoszą się do POI. Edited July 29, 2020 by Szuwarek79 Quote Link to post Share on other sites
sherrwood Posted July 29, 2020 Author Report Share Posted July 29, 2020 (edited) Kręciłem w obie strony i wygląda to dalej tak samo (kręciłem i koli i hop'a). Fota w załączniku. Edited July 29, 2020 by sherrwood złe zdjęcie Quote Link to post Share on other sites
NoWay Posted July 30, 2020 Report Share Posted July 30, 2020 Kolimator masz w odwrotną stronę zamontowany Quote Link to post Share on other sites
Szuwarek79 Posted July 30, 2020 Report Share Posted July 30, 2020 Tak myślałem stąd prośba o fotkę. Jeśli na otwartych przyrządach wszystko jest Ok to ustaw kolimator pod nie. Podnieś muchę i szczerbinkę i zgrai z nimi kropkę. Oczywiście najpierw ustaw hopka. Quote Link to post Share on other sites
sherrwood Posted July 30, 2020 Author Report Share Posted July 30, 2020 Dobra dzięki bo jak zauważyłem że mówicie że coś nie gra to dopiero zdałem sobie sprawę że znajomy wprowadził mnie w błąd z montowaniem tego kolimatora. Dzięki wielkie za pokazanie mi tego błędu, teraz będę ostrożniejszy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts