maly_ir Posted November 19, 2020 Report Share Posted November 19, 2020 (edited) Hej, miałem przez ostatni rok przerwę od asg i bardzo możliwe że przed odłożeniem repliki na ten długi czas po prostu zapomniałem zrzucić sprężynę, a co za tym idzie replika przez ostatni rok leżała z naciągniętą sprężyną xd :/ stąd moje pytanie - ktoś ma świadomość ile orientacyjnie mogła stracić na mocy? Nie przejmować się czy najlepiej od razu wymienić (sprężynę)? Ewentualnie jakiś "domowy" (tj. bez chronometru i innych bardziej specjalistycznych sprzętów) sposób na sprawdzenie siły repliki i ewentualnych ubytków...? Jeżeli to ma znaczenie to karabinek to G36C od firmy Action Sport Games, model SLV36. Z góry dzięki! Edited November 19, 2020 by maly_ir Quote Link to post Share on other sites
Elco Posted November 20, 2020 Report Share Posted November 20, 2020 Kiedyś, jak nie mieliśmy z kumplem chrono, to testowaliśmy siłę strzału na pustej puszce. Jeśli z przyłożenia przebije tylko jedną ściankę boczną, to nie przekraczało 350fpsów. Nie wiem czy to są realne wartości, ale myślę że w skrajnej sytuacji możesz tak przetestować. Pamiętaj tylko że sprężyna to najmniejszy problem, na twoim miejscu wpierw bym zwolnił sprężynę i zrobił/oddał na przegląd zerowy. Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted November 20, 2020 Report Share Posted November 20, 2020 Pójdź w jakieś miejsce, które znasz ze strzelanek i zobacz czy strzela tak daleko jak pamiętasz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts