Bartii12 Posted December 3, 2020 Report Share Posted December 3, 2020 Witam Posiadam replikę Jg Bar 10 stuningowaną - lufa Raven PDI 6.01mm - 455mm precyzyjna - zestaw tuningowy z PPS ale sprężyna jest dorabiana na zamówienie - gumka niebieska hop up 70° z Maple Leaf - stalowa głowica cylindra - reszta rzeczy jest stokowa - strzelam kulkami precyzyjnymi z Specna Arms 36g, strzelałem kiedyś kulkami 0.43g i dalej był taki problem. Snajperkę montowałem sam. Mam problem z tym że przy oddawaniu strzału kulka zaczyna skręcać w prawo (łukiem) a jak przestawie hop up w komorze bardziej w lewą stronę to zaś w lewo. Udało mi się ją ustawić prosto (gumkę hop up) ale nic to nie dało leciało wtedy w prawo. Rozbierałem ją około 20 razy, czyściłem lufę, wkładałem stokowe części i nadal jest ten sam problem. Jeśli ktoś wie jak zaradzić w tej sprawie bardzo byłbym wdzięczny. Quote Link to post Share on other sites
Looper Posted December 4, 2020 Report Share Posted December 4, 2020 komora równo dociska gumkę? Wydaje mi się że tu może być problem. Budżetowym rozwiązaniem był by tdc mod Quote Link to post Share on other sites
Bartii12 Posted December 5, 2020 Author Report Share Posted December 5, 2020 Tdc mod jest to dobra opcja. Udało się mi zażegnać problem okazało się że musiałem wyczyścić lufę 70 razy aż w końcu kulka zaczęła lecieć prosto. Wielkie dzięki za poświęcony czas by pomóc tej sprawie. Temat można już zamknąć. Quote Link to post Share on other sites
Bartii12 Posted December 8, 2020 Author Report Share Posted December 8, 2020 Bardzo przepraszam za wcześniejszy komentarz. Okazało się że po 6 strzałach znowu zaczęła lecieć w prawo. Odnoście TDC modu , ramienie dociska równo hop up więc to nie będzie tym. Jak zmieniłem gumkę hop up na starą to pierwsze 3 strzały poleciały prosto a kolejne zaczęły latać coraz bardziej w prawo (łukiem). Quote Link to post Share on other sites
Szuwarek79 Posted December 8, 2020 Report Share Posted December 8, 2020 A nie przekaszasz przypadkiem karabinu? Quote Link to post Share on other sites
Bartii12 Posted December 9, 2020 Author Report Share Posted December 9, 2020 Jeśli chodzi o przekżywianie to nie. Staram się strzelać prosto. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts