micju34 Posted February 8, 2021 Report Share Posted February 8, 2021 Witam. Mam 2 letniego colta 1911 co2 od kjw. Z gazówek jestem laik, po za czyszczeniem i smarowaniem nic z nim nie robiłem. Pytanie. Co warto wymienić czy stunignować w nim? Lufa, gumka, komora. Zawory, sprężyny? Będę wdzięczny za pomoc Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted February 8, 2021 Report Share Posted February 8, 2021 Co do tuningu to zależy co chcesz uzyskać w efekcie końcowym, czy tylko celność, mocno zwiększyć FPS i zasięg, zwiększyć blowback? Nie wiem czy jest sens cokolwiek zmieniać jeśli klamka działa i będzie używana tylko jako boczniak. Gdyby coś się rozsypało wtedy można bawić się ze wzmocnionymi/customowymi częściami jeśli nie ma w sklepach stockowych. Na zasadzie tuningu "przy okazji"... Jeśli chcesz się bawić w Rambo z samym pistoletem wtedy tuning może być potrzebny, żeby wyrównać szanse ( np zasięg i celność) względem np elektrycznych kabinków. Jeśli tak będzie to trzeba dużo magów do klamki ;). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts