Trapez Posted August 25, 2021 Report Share Posted August 25, 2021 A więc niby ta komora jest super hiper wypaśna, gotowa pod R-Hop i Flathop. Naprawdę ładnie wygina tą wkładkę do wycięcia w lufie, ale ma dwie wady, które widać na zdjęciach. 1. Dół gdzie jest podawanie kulek jest mocowany na wcisk, przez co prawie bym go zgubił. 2. Po przyklejeniu podaje kulki tylko jak się dociśnie magazynek od dołu. Jakby co wszystko oczyściłem z nadmiaru kleju w środku i kulki wpadają swobodnie w okolice dyszy. Tak jakby po sklejeniu ta dolna część nie była już w stanie nacisnąć wystarczająco na zwalniacz kulek w magazynku. Dosyć dziwne, bo wystaje to wszystko tyle ile w normalnych komorach. Gdzieś w internecie doczytałem się jednej opinii, że ktoś też ma problemy z podawaniem kulek. Próbowałem nawet podkleić kilka warstw izolki na magazynku, żeby mocniej to naciskało na klapkę ale niewiele to pomaga. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted August 25, 2021 Report Share Posted August 25, 2021 Godzinę temu, Trapez napisał: komora jest super hiper wypaśna Nikt chyba nigdy nie mówił że chińska kopia Maxx Model jest super hiper wypaśna ;) Ale jak długo ją używałeś? Jak mniej niż dwa lata to był słał na gwarancję. Znaczy teraz po próbach sklejenia to już za późno Quote Link to post Share on other sites
Trapez Posted August 26, 2021 Author Report Share Posted August 26, 2021 9 godzin temu, Huba_lbn napisał: Nikt chyba nigdy nie mówił że chińska kopia Maxx Model jest super hiper wypaśna ;) Ale jak długo ją używałeś? Jak mniej niż dwa lata to był słał na gwarancję. Znaczy teraz po próbach sklejenia to już za późno Holipka, to jest jakaś podróba? Nie wiedziałem, że Kublai to jest podróba. Dobrze, że tu w końcu spytałem :) Ale zdziwiło mnie, że po sklejeniu zaczęło słabo podawać i zwątpiłem, czy jednak mocowanie tego dołu na wcisk nie było podyktowane jakimiś potrzebami technologicznymi. Quote Link to post Share on other sites
Trapez Posted August 26, 2021 Author Report Share Posted August 26, 2021 Dobra, porównałem sobie z tym Maxx i nawet specną, no i one mają dodatkową warstwę na dole, czyi są dłuższe o ten około milimetr niż to. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts