puchmen Posted October 16, 2021 Report Share Posted October 16, 2021 Witam wszystkich. Mam problem z repliką KWA po malowaniu proszkowym, całości korpusu bez lufy. Replika nie podaje kulek i przestała strzelać. Replika na swojej dwudzielnej komorze hop-up z oryginalną dyszą. Przed malowaniem, replika z mocą 460 fps, strzelała rewelacyjnie ,daleko i celnie. Korpus był czyszczony do malowania tylko rozpuszczalnikiem. Czyszczenie wnętrza korpusu z farby w miejscach stykających się z gearboxem nie dały rezultatu, zmiana dysz również. Nie mam już pomysłu. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted October 17, 2021 Report Share Posted October 17, 2021 Powłoka to max 0.125 mm. A zazwyczaj 0.07mm. Trochę mało żeby całkowicie replika przestała strzelać. Chyba że malowana była też komora? Kulki blokują się na dyszy? To trzeba od początku dobrać dyszę/gumkę. Może osiowości szlag trafił? Może coś zostało uszkodzone przy malowaniu? Quote Link to post Share on other sites
puchmen Posted October 17, 2021 Author Report Share Posted October 17, 2021 (edited) Korpus nie nosi żadnych oznak piaskowania przed malowaniem ,czy uszkodzeń.Komora nie była malowana ani lufa wewnętrzna, która ma w sobie prowadzenie górnej części komory.Górna komora po dołożeniu do gerboxa i wysunięciu dyszy do przodu ma całkowitąą szczelność, próbowałem dmuchnąć ustami powietrze.Wprowadziłem kulkę do górnej komory,dołożyłem do gerboxa, strzał i tylko 160fps, po zmianie dyszy 93 fps.Próby zwiększenia docisku komory do gearboxa nie dały rezultatów, teflonowa taśma,dłuższą sprężynka dociskająca komorę.Kulki wchodzą w komorę z magazynka ale dalej już nie przesuwają się i replika nie strzela.Po wyjęciu magazynka jedna kulka dosłownie wypluta z lufy.Zmiana dysz na inne nie pomogła , nawet na oryginalną. Nic nie było uszkodzone wewnątrz gearboxa,popychacz dyszy,antyrewers dobrze trzyma, szczelność bdb.Jak pisałem,przed malowaniem strzelała rewelacyjnie. Wszystkie piny korpusu pasują z gearboxem. Edited October 17, 2021 by puchmen Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts