Barbus Posted July 13, 2007 Report Share Posted July 13, 2007 (edited) Aaa, chodzi o atrapę obsady lufy ;-) Ale barbus, żeden AK-74, AKM itp. nie ma tego elementu takiego "kwadratowego", poza AK-47, w którym komora zamkowa i obsada lufy to integralna część. Zarówno AK-74 jak i AKM mają ten element "ścięty", a wynika ta niezgodność z brakoróbstwa producentów... Ciekaw jestem ile to body będzie kosztować... Zresztą nie radził bym Ci tego obcinać, z powodu takiego, że tam są jakby wypustki i napewno do czegoś służą, może podtrzymują podstawę szczerbiny... nie wiem Pozdrawiam O kurde, masz rację. Wypustki wchodzą w wcięcie w przedniej części korpusu. To by tłumaczyło, dlaczego repliki nie mają tego scięcia. Dzięki wielkie żeś mnie uświadomił ;-) Co do ceny, to myślę, że nie przeskoczy 4 stówek, Stawiam, że 300-350zł. Edited July 13, 2007 by Barbus Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted July 13, 2007 Report Share Posted July 13, 2007 Ja bym Ci radził to body, niestety trzeba je ściągać zza oceanu, ale jakość i odzwierciedlenie oryginału nieporównywalne... http://www.russianmaniaworkshop.com/detail...=iA01&cat=4 Wogóle w tym sklepie możesz się w miarę tanio obkupić rzeczami od AKM Quote Link to post Share on other sites
Barbus Posted July 13, 2007 Report Share Posted July 13, 2007 Ja bym Ci radził to body, niestety trzeba je ściągać zza oceanu, ale jakość i odzwierciedlenie oryginału nieporównywalne... http://www.russianmaniaworkshop.com/detail...=iA01&cat=4 Wogóle w tym sklepie możesz się w miarę tanio obkupić rzeczami od AKM Ino do tego body nie pasuje standardowa część przednia, którą już mam. Trzeba kupić taką: http://www.russianmaniaworkshop.com/detail...=iA21&cat=4 Chyba, że podstawa szczerbinki od prawdziwka by pasowała. Fakt zarąbista sprawa i niedroga póki nie doliczy się przesylki, cła i jakiś nieprzewidzianych komplikacji. Poza tym... ja leniwy jestem strasznie, za dużo załatwiania. Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted July 13, 2007 Report Share Posted July 13, 2007 Jak tam chcesz... Do tego pasuje podst. szczerbiny od prowdziwka, to body ma w końcu obsadę lufy z prawdziwego zdarzenia... do tego kurpusu musiał byś jeszcze kupić/dotoczyć specjalną lufę. Najlepiej kupić tą z Inokatsu. Quote Link to post Share on other sites
Barbus Posted July 13, 2007 Report Share Posted July 13, 2007 (edited) ...najlepiej kupić tą z Inokatsu. Która nie ma gwintu, bo znajduje sie on na podstawie muszki, którą juz mam kupioną od prawdziwka. Wiesz, opcja z inokatsu jest na pewno dużo lepsza i nie dużo droższa, ale nie kiedy ma sie skompletowane prawie wszystkie części potrzebne do zrobienia AKMa na standardzie "marujowskim". Jedyne, czego mi brakuje, to komora zamkowa, więc jestem zmuszony zostac przy pierwotnym planie. Z resztą to moja pierwsza replika i na pewno nie ostatnia :D I na pewno nie ostatni kalach. Bedzie jeszcze okazja do zamontowania takich bajerów. Edited July 13, 2007 by Barbus Quote Link to post Share on other sites
ues Posted July 13, 2007 Report Share Posted July 13, 2007 Jak Barbusie oberżniesz skosy "w miejscach o których wszyscy wiemy" to powstaną dwie szczeliny w części przedniej szkieletu "w miejscach o których wszyscy wiemy" ... Odrobina DISTALU RAPID, kawałek aluminium, pilnik, papier ścierny, sssssprayyy - czarny mat i... ... nie ma szczelin "w miejscach o których wszyscy wiemy". Robiłem toto już kilka razy i spoko. Śladu nima ;) Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted July 13, 2007 Report Share Posted July 13, 2007 Ja robię body do AKM'a na podstawie metalbody SRC, jestem w połowie prac, ale mogę powiedzieć, że bedzie coś z tego :) Jeśli chodzi o tą szczelinę to natnę body w tym miejscu:D Myśle że będzie dosyć dokładne bo wzoruję się na fotkach z W11 pzdr Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted July 13, 2007 Report Share Posted July 13, 2007 ...To dawaj jakąś fotkę! ;-) Jestem ciekaw jak Ci to wychodzi. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted July 13, 2007 Report Share Posted July 13, 2007 Fotki będą jak złoże całego AKM'a do kupy... narazie nie bo so się jeszcze rozleniwie... PS gdzie ma mogę dostać ta kolbę od AKM'a ? oprocz allegro Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted July 13, 2007 Report Share Posted July 13, 2007 (edited) hmmm, np. u mnie? ;-) wykalkuluje ile sama kolba bedzie kosztować i dam znać. Pozdrawiam Edited July 13, 2007 by AKS-74 Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted July 13, 2007 Report Share Posted July 13, 2007 byłbym wdzięczny bardzo :D daj znać na PW, bo już mam loże i rure gazowa z nakladka... :) Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted July 15, 2007 Report Share Posted July 15, 2007 Ok, ja również kończę AKM, dokupie tylko chwyt pistoletowy i magazynek... jeszcze pare drobiazgów wewnątrz. Oraz parę modernizacji... Jak skończę wrzucę fotki, chyba, że ktoś chce z rozbiórki :-F Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 15, 2007 Report Share Posted July 15, 2007 Ja bardzo chętnie zobaczę zdjęcia z rozbiórki :) Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted July 15, 2007 Report Share Posted July 15, 2007 Postaram się dzisiaj coś wrzucić ;-) Tylko pójdę do pracy po aparat. Pozdrawiam P.S nie ma ktoś do sprzedania low-capa Marui oraz chwytu pistoletowego z SLR lub czegoś podobnego? Quote Link to post Share on other sites
Kotylion Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 Po wielu miesiącach wyrzeczeń finansowych (głównie w postaci niejedzenia cheesburgerów i mniejszej ilości tankowanego piwa ;-) )udało mi się wreszcie doprowadzić moją cyme do stanu który mnie w pełni zadowala. Wiem że znajdą się tacy co zechcą mnie zlinczować za chwyt od ak74 ale raz że z gróbsza przypomina nasze bakeliciaki, a dwa że chropowaty chwyt po prostu wygodniej mi się trzyma. Sory za jakość zdjęć ale to wszystko na co stać moją komórke. W niedziele wybieram sie w teren i może tam ktoś litościwie strzeli lepsze foty. Quote Link to post Share on other sites
QLIG Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 Chwyt da się przeżyć 8-) Ale co Ci się z wyciorem stało ? Taki jakiś przykrótkawy ;-) Quote Link to post Share on other sites
ues Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 Zacnie. Ale do czego tyle tego przylepca czarnego? Quote Link to post Share on other sites
Kotylion Posted July 27, 2007 Report Share Posted July 27, 2007 QLIG: Wycior faktycznie jest aktualnie lekko kaleki bo wepchnąłem go w dolne drewienko tak żeby stabilizował całość. Myślę że jak tylko uda mi sie dorwać oryginalny wycior od ostrej problem zniknie 8) ues: Jak się człowiek do piłowania rozochoci to różne się potem rzeczy dzieją. W założeniu izolka miała maskować widoczne niedociągnięcia chociaż widze teraz że bardziej zwraca na nie uwagę. Poza tym co jak co ale kałach akurat z izolką komponuje się wcale nienajgorzej ;-) Quote Link to post Share on other sites
Kotylion Posted July 29, 2007 Report Share Posted July 29, 2007 I jeszcze obiecana fotka 'na żywo' - jakością też może nie powala ale idealnie oddaje kolor bejcy. (tak to już jest jak człowiek po powrocie do domu zamiast zjeść porządny obiad od razu siada do kompa - Promant dzięki za zwrócenie uwagi, prosiłbym o zlepienie tego w jedną całość jeśli można ;-) ) Quote Link to post Share on other sites
sylwester77 Posted July 29, 2007 Report Share Posted July 29, 2007 cześć !!! Nie wiecie może skąd mogę dorwać szyne RIS do AK. Widziałem takie super rozwiązanie szyna mocowana od kończa pokrywy zamka i do celownika. nawet gdzies tutaj widziałem takie zdjecie z tym ustrojstwem. Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted July 29, 2007 Report Share Posted July 29, 2007 TDi Arms jeszcze do nas nie sprowadzają. Kopia asg tylko na WGC. A Mad Onion sprzedaje wersję do ICS AK74; pewnie trzeba trochę podłubać, żeby dopasowac do innego guna. http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...IP-AKHG_srch_AK http://madonion.eu/wyswietl_produkt.php?id...e4a30d227e84ce4 Szyny mocowane na samej pokrywie komory są niepraktyczne; bo to mało stabilne rozwiązanie; zwłaszcza przy cięższej optyce. Quote Link to post Share on other sites
sylwester77 Posted July 30, 2007 Report Share Posted July 30, 2007 wiem że do samej pokrywy to lepiej nic nie kręcić ale tamto było mocowane czymś w stylu imadełka do body przy kolbie i jakims zatrzaskiem przy celowniku , a to jest troche przebajerzone i drogie jak diabli. naprawde niema nic prostszego co nie wymagało by wiercenia repliki??? Quote Link to post Share on other sites
Kotylion Posted July 30, 2007 Report Share Posted July 30, 2007 Chodzi ci o risy montowane na berylach? http://upload.wikimedia.org/wikipedia/comm....1996_Beryl.jpg Niewykluczone że można takie dostać na works11. Z innej beczki - wczoraj byłem niemile zaskoczony kiedy odkryłem że po upadku mogę spokojnie schować kolbę do plecaka - badziewny metal i spora waga zrobiły swoje i zaczepy nie wytrzymały. Za to dziś po 4h wiercenia, szlifowania i dopasowywania (głównie tego) kolba powróciła - tu wielkie brawa należą się Brayliemu za pomysł tudzież wykonanie ;-) Poglądowa fotka na czym ów uberpatent polega: Trochę to trzeba było przyszlifować żeby się gearbox zmieścił ale myślę że teraz kolba bedzie w stanie przetrwać nawet armagedon 8) Quote Link to post Share on other sites
sylwester77 Posted July 31, 2007 Report Share Posted July 31, 2007 Dokałdnie o to chodzi jednak nie znalazłem tego na works 11 bede szukał dalej ale jeśli ktos znajdzie wczesniej poprsze o link. Dzięki za pomoc Kotylion. Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted July 31, 2007 Report Share Posted July 31, 2007 Napisz do nich maila, w sklepie internetowym nie mają wszystkiego wystawionego... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts