WerewoIf Posted November 10, 2021 Report Share Posted November 10, 2021 Witam, niedawno zapisałem się na uczelni na sekcje strzelecką, aby móc swobodnie trenować warto by zaopatrzyć się w swoje pierwsze w życiu asg. I tu proszę was o pomoc, szukam pistoletu asg do trenowania oraz gdy będzie taka możliwość do zabawy w grupach asg. Zależy mi na początek na czymś nie drogim, tak do 250 zł. Moją uwagę przykół cz sp-01 shadow gnb. Ale nie wiem czy to będzie dobry wybór. Czekam na wasze propozycje. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted November 10, 2021 Report Share Posted November 10, 2021 Zastanów się co chcesz faktycznie trenować. Repliki podobno nadają się do trenowania, ale według mnie to musi być replika faktycznego pistoletu którego używasz i wersja GBB. https://www.trex-arms.com/videos/ceTPRqCMeC/ Quote Link to post Share on other sites
WerewoIf Posted November 10, 2021 Author Report Share Posted November 10, 2021 Aktualnie mam mieć coś aby nauczyć się samych podstaw, typu postawa, nauka celowania i wyciągania broni. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted November 11, 2021 Report Share Posted November 11, 2021 Jak nie ma służyć na strzelankach ASG, tylko do "postawa, nauka celowania i wyciągania broni" to może: https://azteko.pl/asg-replika-pistoletu-cz-sp-01-shadow-sprezynowy-17655-p-25523.html Jak ma być używany do ASG to szukaj coś poniżej 350 fps. Quote Link to post Share on other sites
Szuwarek79 Posted November 11, 2021 Report Share Posted November 11, 2021 (edited) Pierwsze co bym sugerował, to sprawdź jakimi pistoletami dysponuje sekcja. Dobierz taki który pasuje Ci do ręki, i daje możliwość poprawnej pracy na spuście (nie wszystko co się podoba pasuje do łapy). Jak już uda się dopasować model, szukaj jego repliki. Po tym co chcesz doskonalić wnioskuje, że sekcja jest „dynamiczna”. Będziesz potrzebował repliki z najbardziej wyczuwalnym resetem spustu. Niestety z racji ich konstrukcji o to bardzo trudno. Im mocniejszy blow back tym lepiej. Nigdy nie będzie on porównywalny z palnym, ale zawsze wymusi ponowne zgranie przyrządów na celu. Sugerowałbym Co2. Ale jak kolega radzi, jeśli chcesz używać go na strzelankach znajdź coś poniżej 350FPS. Edited November 11, 2021 by Szuwarek79 Quote Link to post Share on other sites
WerewoIf Posted November 11, 2021 Author Report Share Posted November 11, 2021 Dziękuje bardzo. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts