e1thx Posted April 18, 2022 Report Share Posted April 18, 2022 Witam Chciałem postrzelać na działce do celu na ok 40m. Czy repliki tanie typu MB4408D https://www.militaria.pl/well/karabin_snajperski_asg_mb4408d_-_z_luneta_i_dwojnogiem_wel-03-006025_g_p78555.xml za ok. 500pln będzie nadawać się do celnego postrzegania w tarczę 15x15 z ww. odległości? Dzięki za pomoc Quote Link to post Share on other sites
Elco Posted April 18, 2022 Report Share Posted April 18, 2022 Na taki dystans do strzelania byle coś postrzelać to chyba bym brał po taniości pompkę od agm, ewentualnie jeśli chcesz wygląd "snajperki" to nowe repliki snajperek od de, kosztują poniżej 300zł u taiwańców, na 40m wystarczy. A i oczywiście, aby tradycji stało się zadość: - Do strzelania rekreacyjnego kupuje się wiatrówkę. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted April 18, 2022 Report Share Posted April 18, 2022 Ze nieprzerabianej taniej snajperki na 40metrach możesz mieć problem z trafieniem celu o średnicy pół metra. Nie nie wygłupiam się. Miałem taki MB, i niestety wywaiłem sporo kasy na tuning. Jeżeli chcesz mieć do rekreacji to albo wiatrówka ( za5 stów kupisz coś sensowniejszego od asg "snajperki") albo niedrogi karabinek. Bo dla rekreacji walenie seriami będzie jeszcze fajniejsze od wachlowania wajchą i patrzenia w pseudolunetkę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts