karzyciel Posted October 30, 2005 Report Share Posted October 30, 2005 Jako nowy fan ASG postanowilem zacząć przygodę z sprężynkami, dlatego zakupiłem : Shotgun Mossberg (www.taniemilitaria.pl) Kilka słów, paczka doszła w miarę szybko, wyjąłem sprzęt i zacząłem oglądać, pierwsze wrażenia w miarę dobre, broń nierozklekotana, nic w niej nie trzeszczy i w miarę solidna, a więc PLUS. Zaczynam szukać instrukcji zeby sprawdzić gdzie się amiunicję podaje. w pudle nie było ŻADNEJ instrukcji, nawet kartki z opisem, czyli MINUS, po czasie domyśliłem się, że amunicję od góry się podaje. Załadowałem broń jedną kulką oryginalnie dołączoną do broni, naciągam spręzynę, pociągam za spust, słysze uderzenie tłoka, ale kulka nie wylatuje, wkładam kolejnąi znowu nie wylatuje, trochę zdenerwowany zabieram się do rozkręcenia broni, po całym zabiegu wyciągam lufę i dopiero zoriętowałem się że kulki blokują się w niej, sprawdzałem 5 rodzajów kulek (od 0,12, do 0,25, ze skrzyełkami i bez) żadna nie przechodzi przez lufę, kolejny MINUS. Na stronie taniemilitaria , jak byk pisze ,,Wbudowany System Hop Up rewelacyjnie poprawia osiągi modelu " . Ponieważ lufę miałem w ręku to dobrze widziałem że nie było tam żadnego Hop UP, ani takiego co mozna ustawiac, anie takiego co nie można, jednym słowem ŻADNEGO. Kolejny duży minus bo oszukuje się ludzi. Jeszcze dodatkowy minus daję dla sklepu ponieważ zamieściłem recenzję na stronie www.taniemilitaria.pl na temat tej broni opisując wszystkie jej wady i moja recenzja została SKASOWANA. Teraz musze iść do obi kupić rurkę aluminiową, dorobić samemu hop-up i zobacze jakie osiągi po tuningu ma ta broń. Co prawda nie da sie porównać ich gdyż oryginalna spluwa poprostu nie ma żadnych osiągów bo kulki zostają w lufie. Quote Link to post Share on other sites
zadra Posted October 30, 2005 Report Share Posted October 30, 2005 a mógłbyś zmieżyć średnicę lufy i podać(dokładnie i tak nie zmieżysz) ale w przypadku gdy ma ok. 5mm spróbuj kulek kioskowych tych najzwyklejszych syfów z kiosku ruchu. Jak podejrzewam powinny się zmieścić. Tylko co ci wtedy z tego jak tymi kulkami to można z napleta strzelać. Quote Link to post Share on other sites
Inferno Posted October 30, 2005 Report Share Posted October 30, 2005 Kioskowe kulki też mają ok. 6mm, i nie wejdą do rurki 5mm za Chiny Ludowe. Quote Link to post Share on other sites
zadra Posted November 8, 2005 Report Share Posted November 8, 2005 tak się złożylo że też dostałem w ręce tego guna i musze przyznać że nie miałem problemu z kulkami może ci się trafił jakiś feler fabryczny?? Quote Link to post Share on other sites
vasco666 Posted December 8, 2007 Report Share Posted December 8, 2007 Hmmmm mam tą broń od paru dni. Nie mam żadnych problemów z kulkami, HOP - UP jest (nawet działa:D) i ogólnie super i polecam dla początkujących. Jedyny problem, to wypadająca kulka (po dzisiejszej "wojnie" tak się dzieje). Gdy załaduję i przechylę broń lufą w dół kulka wypada:( Mam jednak nadzieję, że zaraz mi pomożecie:) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts