biggie87 Posted May 6, 2022 Report Share Posted May 6, 2022 Witam, jestem nowy na forum, ale ogólnie ASG interesuje sie ok 5 lat. Potrzebuje kupić repliki, przynajmniej dwie. Aktualnie mam c1911 na co2 oraz cyme 702. Podstawowy zestaw. Teraz chciałbym zakupić broń do lasu i cqb (myslałem nad pompka) Do wydania mam 1500-1800zł badz druga opcja 1200-1500zł (ta tańsza) Zastanawiam się nad firmą E&L i klasycznym AK oraz pompką od cymy full metal, ale szczerze bardziej podobają mi sie nowsze wersje karabinów.. AR15 to chyba klasyk, ale w klasycznej krótkiej wersji mi się nie podoba... najbardziej odpowiadałby mi jakiś SCAR, ale to nie w tych pieniądzach. Na pewno wnajblizszym czasie nie planuje tuningu i dlatego fajnie by było jakby bron już w stocku była dobra i nie awaryjna. Co polecacie? p.s: na pewno musze zakupić ładowarkę i lipo. Quote Link to post Share on other sites
Szuwarek79 Posted May 6, 2022 Report Share Posted May 6, 2022 Polecam SCAR od WE https://gunfire.com/pl/products/replika-karabinka-l-mk16-mod-0-1152202937.html Posiadam od 2 lat. Replika mnie bardzo pozytywnie zaskoczyła. Jestem grzebaczem, więc przed pierwszym testem w polu została mocno poprawiona, ale i z pudełka dawała radę. Na start wymiana gumki i lufa i będziesz zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted May 6, 2022 Report Share Posted May 6, 2022 (edited) 32 minuty temu, biggie87 napisał: Teraz chciałbym zakupić broń do lasu i cqb (myslałem nad pompka) Chodzi dwie osobne do lasu i cqb czy jedną uniwersalną? Pompka do cqb to słaby pomysł, tam wszystko dzieje się szybciej niż w lesie i nie ma czasu na przeładowania. Jeśli uniwersalna to standardowo polecę jakiegoś Double Eagla z lufą 30 cm + słabsza sprężyna do cqb + gumka Maple Leaf. Z baterią i ładowarką wyjdzie ok. 1000 zł a za resztę dokupić magazynków, optykę czy co tam chcesz. Gearboxa do tuningu nie ma co rozbierać póki jest na gwarancji Edited May 6, 2022 by sledz Quote Link to post Share on other sites
biggie87 Posted May 6, 2022 Author Report Share Posted May 6, 2022 karabinek jest piękny, ale jak go kupię to nie wystarczy mi na pompkę do cqb :/ ba na samą ładowarkę i lipo wydam swój budżet :/ a co myślicie o tym: https://www.taiwangun.com/pl/karabin-szturmowy-aeg/m916d-utr556-metal-handguard-version-black-de tylko nie wiem jaki magazynek do tego i baterię, bo w sumie po długich poszukiwaniach ta replika również mi się podoba, jakby założyć na nią jeszcze długi tłumik i kolimator z powiększeniem to byłoby coś w stylu parasnajpy :) Quote Link to post Share on other sites
biggie87 Posted May 6, 2022 Author Report Share Posted May 6, 2022 nie dam rady edytować no własnie myslałem o jednej do lasu i o jednej do cqb, to co lepsze od klasycznej pompki? amoeba? Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted May 6, 2022 Report Share Posted May 6, 2022 Jeśli dwie repliki to w tym budżecie 2 x plastikowe Double Eagle. Ale bardziej opłaca się kupić jednego metalowego z lufą 30 cm (w lesie do szturmu dłuższa niepotrzebna) i na cqb wymieniać sprężynę na słabszą, co zajmuje 2 minuty. Magazynki mam D-Day i nie ma z nimi problemów Quote Link to post Share on other sites
biggie87 Posted May 6, 2022 Author Report Share Posted May 6, 2022 te magazynki są niedostępne napisałem Ci pw :) Quote Link to post Share on other sites
biggie87 Posted May 6, 2022 Author Report Share Posted May 6, 2022 jakie magi z taiwangun beda pasować? przepraszam ze pytam o takie "pierdoły" Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted May 6, 2022 Report Share Posted May 6, 2022 Ja mam tylko te i podają, o innych nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts