sjzmisiek Posted October 25, 2022 Report Share Posted October 25, 2022 W sumie postępy z projektu były w innym temacie ( Kriss Vector z beretty) . Narazie zaczyna nabierać kształtu RAK'a nie tylko z wyglądu ( wiem jeszcze daleko, żeby było idealnie) , ale i mechanizm bazuje na konstrukcji pm-63 . Beretta ( bazowa replika) strzela teraz z otwartego zamka. Zamek narazie poglądowo "stylizowany" na docelową replikę, chwyt przedni z kabłąkiem nie jest zainstalowany jak należy ( raczej dołączony na wcisk w celach poglądowych ). Poniżej film z działania systemu . Jeszcze trochę pracy mnie czeka , ale jestem dobrej myśli. Mile widziane wsparcie merytoryczne. Btw podziękowania dla użytkownika "dwa_cztery_cztery_cztery" za incepcję ;) . https://m.youtube.com/watch?v=r8Is873_uIY Quote Link to post Share on other sites
dwa_cztery_cztery_cztery Posted October 26, 2022 Report Share Posted October 26, 2022 Poproszę jedną sztukę jak uda się skończyć projekt =D Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted October 26, 2022 Author Report Share Posted October 26, 2022 Ło Panie, z tym jest tyle grzebania , że nie wiem czy mi się uda znaleść chęci na robienie drugiej takiej zabawki . Udało mi się już 2x zepsuć i naprawić replikę w międzyczasie ;) ale składanie mechanizmu beretty opanowałem do tego stopnia , że mogę to robić z zamkniętymi oczami. Następna sprawa to dostępność części od ostrej i tych złomów , z których ukręciłem spust samoczynny. Ogromną ilość cięcia i szlifowania dolnego body. Btw z klasycznej m92 byłoby łatwiej, z M92L we nawet jeszcze prościej. Muszę jeszcze zrobić nową atrapę zamka i ją dopracować , ale najpierw replika musi imitować mechanikę pm-63 w blisko 100% ;) żeby kontynuować kosmetykę... Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted November 6, 2022 Author Report Share Posted November 6, 2022 Update: Najciężej będzie modyfikować dolne body , zaś czeka mnie trochę wiercenia, docinania profili i szlifowania. Za jakiś czas dodam aktualizację. Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted December 1, 2022 Author Report Share Posted December 1, 2022 Wczoraj podocinałem i podoginałem profile , narazie wstępnie dopasowane ale jeszcze trochę pracy mnie nad nimi czeka. Btw kolba przyszła i zainstalowałem muszkę z 2 nastawami ( home made) . Kolba wymaga poszerzenia ... Beretta jest trochę szersza od raka . Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted October 28, 2023 Author Report Share Posted October 28, 2023 Odrobinę poprawiłem spust , poza tym wiele się nie zmieniło ;) . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts