feafi Posted November 7, 2022 Report Share Posted November 7, 2022 Cześć, Piszę z zapytaniem nt. komory hop-up do giety. Planuję tuning i zastanawiam się nad wymianą komory hop-up w karaninku g36 od jg (jg1338). Jako jedyną aluminiową komorę, aktualnie dostępną na rynku znalazłem taką od Lonexa. Zauważyłem jednak, że ma ona pewien element, którego nie ma w innych komorach do g36. Jesteście mi w stanie wytłumaczyć do czego on służy i gdzie go zamontować (chodzi o to okrągłe kółeczko z wypustkami od środka) Dołączam zdjęcia do posta. Dzięki! Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted November 7, 2022 Report Share Posted November 7, 2022 To się nakłada na pin trzymający ramie dociskające dystanser aby owy pin nie wypadł. Quote Link to post Share on other sites
feafi Posted November 7, 2022 Author Report Share Posted November 7, 2022 55 minutes ago, Huba_lbn said: To się nakłada na pin trzymający ramie dociskające dystanser aby owy pin nie wypadł. A mogę Cię jeszcze prosić o wytłumaczenie jak to się robi? Jestem totalnie zielony w tych sprawach. Quote Link to post Share on other sites
feafi Posted November 7, 2022 Author Report Share Posted November 7, 2022 1 hour ago, feafi said: A mogę Cię jeszcze prosić o wytłumaczenie jak to się robi? Jestem totalnie zielony w tych sprawach. Dodam, że w komorach do g36 nie ma takowego ramienia. Jestem trochę zaniepokojony faktem, że producent dodał taki element, skoro komora nie potrzebuje ramienia do funkcjonowania układu Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted November 7, 2022 Report Share Posted November 7, 2022 Każda komora ma takie remię, bo coś musi dociskać dystanser ;) To jest to zaznaczone. Jak jesteś zielony to licz się z tym że replika będzie działała gorzej po tuningu niż przed ;) Quote Link to post Share on other sites
feafi Posted November 10, 2022 Author Report Share Posted November 10, 2022 On 11/7/2022 at 4:02 PM, Huba_lbn said: Każda komora ma takie remię, bo coś musi dociskać dystanser ;) To jest to zaznaczone. Jak jesteś zielony to licz się z tym że replika będzie działała gorzej po tuningu niż przed ;) Dzięki za pomoc. Wszystko wymienione, replika strzela celniej, gdyż wymieniana była komora, gumka + lufa na precke. Temat zamknięty. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts