sloniupl Posted December 10, 2022 Report Share Posted December 10, 2022 Witam, posiadam CM.030 w edycji z mosfetem która działa bezproblemowo kiedy jest ciepło. Problem pojawia się kiedy temperatura jest w okolicy 0 stopni, replika nie jest w stanie wystrzelić nawet jednego pocisku - słychać że próbuje ale niestety tak jakby nie miała siły naciągnąć sprężyny. Jakieś sugestie czy jest możliwość modyfikacji aby działała w trakcie mrozów lub może macie do polecenia jakąś inną krótką replikę która działa zimą? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted December 10, 2022 Report Share Posted December 10, 2022 (edited) Jakiej baterii używasz? Edited December 10, 2022 by Huba_lbn Quote Link to post Share on other sites
sloniupl Posted December 16, 2022 Author Report Share Posted December 16, 2022 Bateria która była w zestawie 7,4V 550mAh Quote Link to post Share on other sites
Fidek Posted January 4, 2023 Report Share Posted January 4, 2023 Mam to samo z 132S ogrzanie baterii trochę pomaga, ja np. trzymałem boczną broń w samochodzie między rundami. Quote Link to post Share on other sites
KAMA3 Posted January 5, 2023 Report Share Posted January 5, 2023 Jak dla mnie to typowy objaw padniętej baterii. Albo już się zużyła, albo kiedyś została rozładowana poniżej 6 V i straciła w ten sposób na stałe swoją pojemność. Pozostaje tylko sprawdzić pistola na innym aku, na 100% sprawnym. Quote Link to post Share on other sites
sloniupl Posted January 9, 2023 Author Report Share Posted January 9, 2023 Dzięki wielkie za podpowiedzi. Bateria to oryginalna 550mAh 7,4V. Zobaczę na innej i dam znać :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts