Fidek Posted December 29, 2022 Report Share Posted December 29, 2022 Witam, przeprowadziłem modyfikację karabinu która wyszła mi na minus, mianowicie. Wymieniłem komorę hop up na Maxx Model PR0, gumkę hop up G&G zieloną, oraz lufę precyzyjną 6.02mm. Zrobiłem pomiar przed modyfikacjami wyszło mi 420fps po modyfikacjach 400fps :) Pomyślałem że coś źle złożyłem więc zacząłem kombinować zawsze na starej plastikowej komorze jest 420fps a na nowej CNC 400fps testowane w wariantach stara komora nowa gumka nowa lufa, nowa komora stara gumka stara gumka, stara komora stara gumka nowa lufa itd. Wszystko wskazuje na komorę, a wcale do tanich nie należy ktoś posiada informację czy do współpracy potrzebna jest dedykowana dysza i gumka HU? Z góry dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted December 30, 2022 Report Share Posted December 30, 2022 bardzo często przy zmianie komory trzeba trzeba na nowo dobrać dyszę, a i przy okazji sprawdzić kilka różnych gumek. Quote Link to post Share on other sites
Szuwarek79 Posted December 30, 2022 Report Share Posted December 30, 2022 Jeśli prędkość z nową komorą jest stabilna, w pierwszej kolejności zmieniłbym gumkę na ML MR Hop silikonową 60 lub 70. Komory Maxx jeśli używasz płaskiego dystanserea nie lubią klasycznych elementów podkręcającym jak ten w gumce G&G. Quote Link to post Share on other sites
Fidek Posted December 31, 2022 Author Report Share Posted December 31, 2022 Temat można zamknąć znalazłem przyczynę. Tłumik ognia gdy jest założony 420fps gdy założę tłumik dźwięku prędkość spada o 20fps. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts