ksi91 Posted October 14, 2006 Report Share Posted October 14, 2006 Ale w tedy to już trzeba mieć chyba pozwolenie na broń palną 8) :wink: Link to post Share on other sites
comando44 Posted October 14, 2006 Report Share Posted October 14, 2006 CIekawy patent: broń palna o energi wylotowej <17J ;) Link to post Share on other sites
Feldmarshall Posted October 14, 2006 Report Share Posted October 14, 2006 To kto to zbuduje?? :D Dobre pomysły trzeba testować. Co prawda zasięgu >20 m to raczej nie przewiduję, ale pomysł wart testu... I wyobrażam sobie minę ludzi na strzelance - wybiega taki na was z mp5, a wy strzelacie do niego z rewolweru który STRZELA!! :wink: Link to post Share on other sites
comando44 Posted October 14, 2006 Report Share Posted October 14, 2006 Kiedyś załadowałem kulke do lufy pistolecika na kapiszony. Było swobodne przejście od "komory nabojowej" dop lufy, wiec ew gazy by sie przedostał, z założęnia pistolecik strzelając kapiszonami "pluł ogniem"(a raczej paroma iskrami). Kulki jendak nie wypchnęło ;) Z petardami radze nie próbować, bo kapiszoniam może sie rozlecieć. No i jeszcze znajdzie sie jakiś pomyleniec, co zbuduje "replike" na petardy i kulki, a potem zaczną sie tym strzelać... :roll: Link to post Share on other sites
Cyku Posted October 14, 2006 Report Share Posted October 14, 2006 A wiecie, że miałem kiedyś coś takiego? Z jednej strony były kapiszony, a od strony lufy do bębenka wkładało się malutkie pociski. Wyglądały jak malutkie lotki do badmintona ^^. Oprócz tego, że nie za każdym razem kapiszon wystrzelił to była to całkiem fajna zabawka. Huk, a z lufy na ok 3m leci malutki biały "pocisk":) Link to post Share on other sites
Karol_K Posted October 14, 2006 Report Share Posted October 14, 2006 co tam sie meczyc od razu napchac prochu do rury zaladowac 200kulek i strzal shotgun jak ta lala ........ troche w zlym kierunku koledzy idziecie ... Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted November 23, 2006 Report Share Posted November 23, 2006 Hmm teraz żałuję że sprzedałem mojego hukowca... Ciekaw jestem ile FPSów by wyciągnął na krótkich 6 mm nabojach.... :lol: Link to post Share on other sites
Radosny Posted December 3, 2006 Report Share Posted December 3, 2006 Replika moździerza :lol: Rura metalowa z zamykaną ("niezniszczalną") szczelną klapką z jednej strony z drugiej strony rurka 6.04mm szczelnie zamocowana (albo na kulki 11mm) jakies mocne petardy typu big jumbo czy cus i strzelamy :lol: :lol: :lol: Link to post Share on other sites
militaryk Posted May 16, 2008 Report Share Posted May 16, 2008 Pomysł Egocka można jeszcze udoskonalić ;-) . Można taki system samo napinania dać do jakiejś repliki pistoletu z zewnętrznym kurkiem. W tym przypadku do końcówki kurka przyczepi się koniec tłoka. zasięg wtedy będzie jakieś dziesięć metrów :mrgreen: . Link to post Share on other sites
Recommended Posts