Nieyu Posted March 3, 2023 Report Share Posted March 3, 2023 (edited) Witam. Pytam bo moze ktos spotkal sie z podobnym tematem. Dwie repliki SVD od KOER kupione w odstepie 3 miesiecy. Pierwsza , po wyjeciu z pudelka wystrzelala 519 fps , czyli zgodnie ze specyfikacja na stronie sprzedawcy. Druga , nistety tylko 420, choc mialo byc 500 jak w poprzedniej. Nie wiem jaka sprezyne wlozyli wiec wlozylem M160 ,ktora akurat mialem i wiedzialem ze jest M160-tka. Nic praktycznie to nie zmienilo. Wrzucilem kilka kulek w lufe by zobaczyc jak przechodza czy nie ma jakis problemow w srodku. Nie ma Spotkal sie ktos z czyms takim? Tloczek jest szczelny . Zamowilem lepsza gumke hop-up bo moze uszczelnienie miedzy tloczkiem a hop-upem? Edited March 3, 2023 by Nieyu Quote Link to post Share on other sites
KAMA3 Posted March 3, 2023 Report Share Posted March 3, 2023 (edited) Miałem to SWD od Koera jakiś czas temu. Nie byłem z niego zadowolony i poszedł do ludzi. Prawdopodobnie masz dużą nieszczelność w komorze HU, u mnie tak było. Spróbuj teflon fixa, tak aby gumka wchodziła do komory z oporem. Ale i tak będzie problem z celnością, bo całość konstrukcji trzyma się na kilku śrubkach robaczkach i kiwa na boki. Generalnie zasada jest taka: najpierw robimy 100% szczelność, dopiero potem dajemy mocniejszą sprężynę. Edited March 3, 2023 by KAMA3 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts