Guest maciejc4 Posted November 16, 2005 Report Share Posted November 16, 2005 Witam! Niedawno kupiłem nuty firmy WOJAS z membraną sympatex, skóra NUBUK, jednak buty zaczęły przeciekać , noszę je 3 miesiące. Czy zna ktos nazwy preparatow do sympatexu//??? Prosiłbym o nazwy tych preparatów. :arrow: Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted November 16, 2005 Report Share Posted November 16, 2005 bo sympatex penisowy jest :wink: Quote Link to post Share on other sites
Guest maciejc4 Posted November 16, 2005 Report Share Posted November 16, 2005 Teraz już wiem! Ale jest tańszy do gore-texu. A poza tym to moje pierwsze buty z sympatexem. Kupiłem- trudno. Więc proszę o porady bo nie chce zmarnować 370 zł. :) Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted November 16, 2005 Report Share Posted November 16, 2005 Nikwax, Boston i wiele innych. To samo co do gore. Quote Link to post Share on other sites
SGOD_Tiger Posted November 16, 2005 Report Share Posted November 16, 2005 bo sympatex penisowy A może oni w tych butach wogóle Sympatexu nie zastosowali :lol: :lol: Mały OT. A membrama jest (a przynajmniej była) bardzo dobra, mam kurtkę z Sympatexu (laminat 3 warstwowy), która ma ok 12 lat i przeżyła już sporo (zarówno zwykłe wycieczki w górach jak wspinaczka i w górach i w skałach) i muszę przyznać, że mimo tego, że jej nie oszczędzałem to dopiero niedawno zaczęła przeciekać :) Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted November 16, 2005 Report Share Posted November 16, 2005 A może problem nie tkwi w sympatexie, a jakości wykonania buta? Może cieknąć np. po szwach. Mój znajomy kupił sobie magnym sympatex i przemokły przy pierwszym wyjściu w teren, drugi kupił buty trekingowe z gore-texu i przemokły na pierwszym deszczu. A moje kupczaki już 2 lata nie przemakają :wink: Skoro Ci przemakają to przetestuj impregnaty, jak zaimpregnujesz cały but to raczej powinineś mieć sucho. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts