thegumis Posted November 16, 2005 Report Share Posted November 16, 2005 Witam nie dawno wpadłem na pewien pomysł, mianowicie na doszyciu do munduru lub spodni kilku guzików w odpowiedniej konfiguracji tak ażeby popinać w te miejsca własno ręcznie uszyte kaszenie. Sam już wykonałem jedną taką kieszeń na rękawie od bluzy DPM. U mnie spełnia ona role miejsca na trzymanie magazynku od pistoletu. Dla mnie sprawa jest super bo w każedej chwili można odpiąć tę kieszeń i jedenym śladem po niej jest para guzików :) Następną zaletą takiego sposobu jest przypinanie dowolnej wielkości kieszeni według naszych zapotrzebowań do dowolnego miejsca poprzednie przygotawenego przyszyciem guzików. Dzięki takiemu rozwiązaniu twój mundur staje się odzwierciedleniem twoich potrzeb :D Wykonanie takiej kieszeni nie jest drogie około 6 zł a efektem jest dowolna ilość miejsca tam gdzie tylko tego chcesz :D Co o tym sądzicie i czy ktoś wpadł na coś takiego? Pozdrawiam Gumiś. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted November 16, 2005 Report Share Posted November 16, 2005 Witam nie dawno A jak jest z wytrzymaloscia takiego mocowania? Przeciez ten sposob montazu moze spowodowac blyskawiczne odpadniecie kieszeni... Nie lepiej po prostu przeszyc ja na stale a nie komplikowac sobie zycie? Quote Link to post Share on other sites
thegumis Posted November 16, 2005 Author Report Share Posted November 16, 2005 U mnie nie mo takiego problemu chociaż magazynek troche waży a sama kieszeń jest przyszyta czteroma guzikami. A jeżeli są jakieś problemy to oczywiście można je porostu przyszyć:D Uwierz gdy takie mocowanie wykona sie precyzyjnie nic złego sie nie dzieje:) Chciałem jescze wspomnieć że guziki trzeba przyszyć w odpowiedniej odległości tak żeby kieszeń po przyczepieniu była napięta i to tyle :D I jeszcze jedno gdy kieszeń jest przypinana a nie przyszyta to zawsze można ją odpiąć i mieć swobodniejsze ruchy :wink: Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted November 17, 2005 Report Share Posted November 17, 2005 Kurtka modułowa ;) Guziki? Nie dziękuje.... Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted November 17, 2005 Report Share Posted November 17, 2005 Pomysł dość ciekawy, ale czy nie lepiej było by zastosować molle? No oczywiście jeśli ktoś faktycznie musi mieć odczepiane kieszenie w mundurze... Osobiście i tak wole kamizelki... Quote Link to post Share on other sites
thegumis Posted November 17, 2005 Author Report Share Posted November 17, 2005 Nie. Pierwszym moim skojarzeniem było wykonanie czegoś takiego w celu zastapienia molle lub innych kamizelek takim właśnie sposobem ponieważ nie każdy ma odrazu na kamizelke za 300zl :wink: A wykonanie takiej kieszeni kosztuje o wiele mniej ten sposób może być wykonany przez młodych maniaków lub dobiero zaczynających zabawe z asg :D Taka jest moja opinia. Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted November 17, 2005 Report Share Posted November 17, 2005 Taj jak poprzednik wolę kamizelki. Mocowanie może wydawać się mocne, ale nie sądzę, że guziki wytrzymają większe obciążenie połączone z szybkim ruchem i zwyczajnym pechem. Jeśli mogę coś zaproponować, to pomiędzy guziki daj kawałek rzepu (najlepiej przy krawędzi kieszeni i na jej środku). Wtedy kieszeń będzie siedziała sztywniej i guziki będą o wiele mniej obciążone. Quote Link to post Share on other sites
thegumis Posted November 17, 2005 Author Report Share Posted November 17, 2005 Tak można to zrobić jak mówi javelin ale można też doszyć płachte jakiegoś mocnego materiału od drugiej strony tak żeby guziki nie odpadły za szybko :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts