thegumis Posted November 21, 2005 Report Share Posted November 21, 2005 Witam mam takie pytanie ponieważ mam zamiar kupić spodnie i bluzkę w kamuflażu Austriackim ponieważ śmiem twierdzić że jest on lepszy niż woodland np. a wieć poszukuje jakiejś porządnej kamizelki do tego munduru. Czy widział ktoś cokolwiek w tym kamuflażu bo trochę szukałem ale nic nie znalałzem. Pozdrawiam Gumiś. Quote Link to post Share on other sites
sparrow06 Posted November 21, 2005 Report Share Posted November 21, 2005 To slabo sie starales jak nic nie znalazles. Bywaja spoddnie i bluzy na allegro. Na eBayu jest troche tego, szczegolnie na niemieckim. tam jest tego od groma :) Quote Link to post Share on other sites
thegumis Posted November 21, 2005 Author Report Share Posted November 21, 2005 nie no ze spodniami i bluzą to nie ma problemu gorzej z kamizelką i taktyczną kamizelką lub pokryciem na hełm :D Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted November 21, 2005 Report Share Posted November 21, 2005 Witam mam takie pytanie ponieważ mam zamiar kupić spodnie i bluzke w kamuflażu Austryjackim AUSTRIACKIM po pierwsze bo to panstwo AUSTRIA a nie AUSTRYJA sie nazywa. Po drugie: kamizelki w tym kamuflazu nie dostaniesz, bo nigdy takich nie bylo. Istnieja pojedyncze elementy w "groszku" takiej jak torby polowe, pokrowce na saperki czy manierki. Obecnie armia Austrii uzywa umundurowania w jednolitym kolorze i cale wspolczesne oporzadzenie (w tym kamizelki) tez jest w takim kolorze Quote Link to post Share on other sites
wally Posted November 25, 2005 Report Share Posted November 25, 2005 Szaszłyk - akurat się pisze AUSTRYJACKIM hehe Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted November 25, 2005 Report Share Posted November 25, 2005 Kolego Wally... Slownik języka polskiego PWN austriacki przym. od Austria http://portalwiedzy.onet.pl/polszczyzna.ht...ll&ch=1&x=0&y=0 Nie znaleziono słowa: austryjacki http://portalwiedzy.onet.pl/polszczyzna.ht...ll&ch=1&x=0&y=0 słownik jęz. polskiego austriacki (Wilga) przym. Ib, ~ccy ‘odnoszący się do Austrii, Austriaków’ słownik ortograficzny austriacki (Wilga) austriackiego, austriackiemu, (o) austriackim; (o) austriackiej, austriacką; austriaccy; austriackie Czyzbys nadal uwazal, ze autryjacki jest poprawny? Quote Link to post Share on other sites
wally Posted November 25, 2005 Report Share Posted November 25, 2005 Uuuuups, moja wina, zasugerowałem się tym, że na goooglach forma "austryjacki" ma się dobrze. Zwracam honor. Quote Link to post Share on other sites
Krypton Posted May 2, 2008 Report Share Posted May 2, 2008 Odgrzewam starego kotleta :) Ponieważ temat zmienił się w dywagację na tematy czysto gramatyczne o poprawności językowej :) , chciałem powrócić na początkowy tor tematu. Zaopatrzyłem się w kurtkę , bluzę i spodnie AUSTRIACKIE :) i teraz pojawia się po raz kolejny pytanie o oporządzenie , mianowicie , czy ktoś wie gdzie takowe można dostać? Chodzi mi głównie o ładownice i nadupniki , które żołdacy noszą w tzw. "pierwszej linii". Oczywiście oprócz okazyjnych aukcji na allegro :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts