Łukasz1989 Posted November 26, 2005 Report Share Posted November 26, 2005 Witam. Mam Pewien problem. Bardzo chcę kupić scorpiona z Marui, bo nie wątpliwie jest to dobra i ładna broń. Wiem, że ta replika znajduje się w Sklepach : www.specshop.pl i www.snajperasg.pl i innych, ale znalazłem też taką replikę na allegro. Psrzedawca w opisie napisał, że jest to Tm. Czy możecie mi pomóc i powiedzieć, czy jest to ta sama broń co na www.specshop.pl ?? .Link do niej: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=73150674 Kosz tej z allego to 130 zł, koszt w sklepach około Link Scorpiona ze Snajperasg: http://snajperasg.pl/product_info.php/cPat...products_id/208 Z Góry dzięki za pomoc. Salve. Quote Link to post Share on other sites
homik Posted November 26, 2005 Report Share Posted November 26, 2005 to nie marui Quote Link to post Share on other sites
Łukasz1989 Posted November 26, 2005 Author Report Share Posted November 26, 2005 Dzięki chłopaki, bo bym się nadział .. :| . A mam Pytanie, czy ktoś z was miał Scorpiona z Marui i czy może ktoś coś więcej o nim powiedzieć. Nigdzie nie ma żadnej recenzji, a chciałbym ( i myślę, że nie tylko ja ) wiedzieć więcej o nim niż tylko to co podają sklepy. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted November 26, 2005 Report Share Posted November 26, 2005 Na forum wyczytałem swego czasu, że ma opcję rapid fire-trzymasz wciśnięty spust i tylko ładujesz :twisted: Quote Link to post Share on other sites
gambit Posted November 30, 2005 Report Share Posted November 30, 2005 Skorpin TMu mi sie bardzo podoba. Mamy w drużynie jednego. Posiada taką fajną funkcję. Trzymając spust przel;adowujesz. dzieki temu szybciej strzelasz. Osiągi tez ma niezłe. I wykonanie ładne. Tylkojak juz chcesz skorpionka to koniecznie TMu. Innego nie bierz. Quote Link to post Share on other sites
warzyw Posted January 4, 2006 Report Share Posted January 4, 2006 Bron ma jedna wielka wade. Pompka po prawej stronie, u praworecznych dramat. Jedynie dla leworecznych sie nadaje. Bo nie da sie strzelac i przeladowywac ta sama reka :/ Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted January 10, 2006 Report Share Posted January 10, 2006 dla chcacego nic trudnego: można zawsze obrócic guna bokiem, tak jak strzelaja murzyni 8) loadowac lewa ręką Quote Link to post Share on other sites
Kamciolinka Posted January 10, 2006 Report Share Posted January 10, 2006 hmmmmmm scorpion jest dobry ale ma slaba celnosc, dosyc mala pojemnosc magazynka i przy pomoci tego rapid fire (czy jak to szlo) mozna bardzo szybko go wystrzelac> kolba nie zawsze trzyma sie na swoim miejscu i jest trocha lamliwa polecam dozbierac troche kasy i oczywiscie kupic pancernika zwanego MP5A3 z TM Quote Link to post Share on other sites
mozzart Posted January 11, 2006 Report Share Posted January 11, 2006 Bron ma jedna wielka wade. Pompka po prawej stronie, u praworecznych dramat. Jedynie dla leworecznych sie nadaje. Bo nie da sie strzelac i przeladowywac ta sama reka :/ dlaczego w katalogu tokyo marui przeladowanie pokazane jest po lewej stronie? na maila do specshopu tez odpisali ze przeladowanie jest po lewej stronie... Quote Link to post Share on other sites
gza Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 w scorpionie TM jest możliwość przełożenia dzwigni przeładowania na drugą stronę. ułatwia to przeładowywanie prawo i leworęcznym. Quote Link to post Share on other sites
mozzart Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 w scorpionie TM jest możliwość przełożenia dzwigni przeładowania na drugą stronę. ułatwia to przeładowywanie prawo i leworęcznym. Jak to mozna przelozyć? ale nie ingerujac w karabin?? tzn nie krojac nic ani nie wiercac?? Quote Link to post Share on other sites
bitelz Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 tzn nie krojac nic ani nie wiercac?? bez tego sie raczej niestety nie obejdzie :-/ Quote Link to post Share on other sites
mozzart Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 no dobra ale bez krojenia to jest po lewej stronie no nie :?: a moze tm byl tak wspanialy i wypuscil dwie wersje tego skorpiona :lol: Quote Link to post Share on other sites
tresor Posted January 15, 2006 Report Share Posted January 15, 2006 albo odwrócili negatyw robiąc odbitkę do katalogu :lol: Quote Link to post Share on other sites
warzyw Posted January 15, 2006 Report Share Posted January 15, 2006 no dobra ale bez krojenia to jest po lewej stronie no nie :?: a moze tm byl tak wspanialy i wypuscil dwie wersje tego skorpiona :lol: Z tego co sie orientuje do pompka jest po prawej stronie. Nie spotkalem sie z modelem w ktorym byla by po lewej :? A nie kazdy umie przelozyc na druga strone bo chyba jest z tym duoz roboty? Quote Link to post Share on other sites
TOLDI Posted March 31, 2006 Report Share Posted March 31, 2006 No wiec zaczne może od tego ze to moja pierwsza replika. Co sklonilo mnie do tego modelu?? No a to ze szukalem pistoletu ktory moze posluzyc mi potem jako bron przy boczna (poniewaz w mojej karierze w ASG mam zamiar sprawdzic sie jako snajper) a zarazem bron z ktora mozna zaczac bawic sie w ASG(i co kolwiek zwojować). Tak wiec dzisaj zakupilem Skorpionka z TM chce powiedzec ze niezla plota chodzi o tym ze przeladowanie jest po prawej stronie u mnie jest po lewej i pan z specshopu powiedzal ze sie jeszcze nie spotkal z przeladowaniem po prawej. Co do osagow ma niezle z odleglosci 30 m trafiam w okienko sasiada :twisted:, ogólnie ladnie wykonana. PS. Nie ma tu zadnej funkcji "rapid fire" . Polecam i pozdrawiam. :D Quote Link to post Share on other sites
rafal144 Posted January 25, 2008 Report Share Posted January 25, 2008 Mam Scorpiona TM i całkiem nieźle się sprawuje co prawda nie byłem jeszcze na żadnej strzelance .A więc tak zasięg jest w granicach 25 do 30 metrów ( oczywiście celny) .Celność dobra ( z 25 metrów cały mag czyli 26 kulek trafiło w puszkę bez większego przymierzania się do celu) a propos w moim scorpionku pompka do przeładowywania jest po lewej stronie.Tak ogólnie jest ok tylko trochę kolba się rusza. Quote Link to post Share on other sites
rafal144 Posted February 13, 2008 Report Share Posted February 13, 2008 Zasięg taki jest na kulkach 0,25 g marui ( są one w zestawi) na 0,20 tez dobrze lataja tylko mniejsza celność.Wykonany jest po prostu super ciężki (800g) numery seryjne i inne pierdułki najlepsza jest wg mnie rączka która jest z plastiku ale dopiero po zobaczeniu łączeń to widać normalnie wygląda jak drewniana!! Sprawuje sie nieźle można sie czasami pobawić w snajpera na co pozwalają dobrze wymierzone przyrządy celownicze.Szczerze to nie narzekam wart jest swojej ceny( ja zapłaciłem 95 zł na allegro jak się komuś uda to się załapie na jakąś okazje oczywiście mój był nowy ).Wygodnie się go trzyma jak jest złożona kolba jak się rozłoży to jest już gorzej pod wpływem niewielkiej siły podnosi sie do góry (zaczyna sie składać )co uniemożliwia oddanie celnego strzału. I to chyba tyle taka mała recenzja moze sie komuś sprzyda :lol: ! Quote Link to post Share on other sites
Kacper14 Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 Ja też mam skorpiona tego. Opcja rapid fire jest wtedy gdy bezpiecznik ustawimy do tyłu. Ona jest genialna na krótkie odległości bo dalej sie wycelować nie da. Ale celność ma bardzo dobrą. Kolba jest trochę za nisko ale tak w sumie to ok. /edit Medi. Do komisu./ Quote Link to post Share on other sites
Haxo Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 Mhmmm... pamiętam, kiedyś była mowa o tym, że w Hardballu (strzelbie Cyber Gun'a) nie można zaczęsto używać Rapid Fire, bo się coś "spierdaczy" i pęknie. W sumie to TM, więc pytam, czy używanie w Scorpion'ie Rapidka jest bezpieczne dla repliki? A może da się to usztywnić jakimś "metalem". Z góry dzięki! Pozdrawiam Haxo Quote Link to post Share on other sites
Kacper14 Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 często używam i działa. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts