thor_ Posted January 24, 2006 Report Share Posted January 24, 2006 I tak obecnie najwierniejszy oryginałowi jest M4A1/M16A3 ICS-u :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
jonboy2312 Posted January 24, 2006 Report Share Posted January 24, 2006 I tak obecnie najwierniejszy oryginałowi jest M4A1/M16A3 ICS-u :mrgreen: Święte słowa :D Ech, marzę od dawna o takim, ale los zawsze chce inaczej :roll: Quote Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted January 24, 2006 Report Share Posted January 24, 2006 Widziałem jak strzelają 2 egzemplarze stockowe m4 ICS ... słabiej niż Marui... P90 ze sprężyną 120% miało zasięg conajmniej 10 metrów lepszy. Z drugiej strony pragnąłbym, aby ludzi, którzy stawiają wygląd repliki nad jej wartości użytkowe było jak najwięcej na zlotach :-) Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted January 24, 2006 Report Share Posted January 24, 2006 m4 ICS ... słabiej niż Marui Zgadza się ale za to jak go przytulam do ramienia i polika to jakoś tak się fajnie czuję :) I ten chłód metalu :) M4A1/M16A3 ICS-rządzi :) Oczywiście po wsadzeiu minimum 130 DPI :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
jonboy2312 Posted January 24, 2006 Report Share Posted January 24, 2006 Z drugiej strony pragnąłbym, aby ludzi, którzy stawiają wygląd repliki nad jej wartości użytkowe było jak najwięcej na zlotach :-) Wygląd repliki, albo przynajmniej jakiś ogólny sens w całej swojej prezencji :twisted: Taki przykład.... typek ubrany jak obdarty partyzant jakiś, góra DPM, spodnie wz.93, czarne adidasy, i do tego np........ G36c obwieszony latarkami, kolimatorami, i stuningowany na 400fps :ściana: Nader często widzę to u noobów.... Sorry, ale IMHO lepiej można się bawić sprężynowym AKMem, resztę przeznaczywszy na jakiś jednolity mundur i pasujący hełm (choćby ciuchy wz93 i hełm wz67 za 20 zeta... do AKMa pasują jak ulał). Ja osobiście w strzelankach poszukuję klimatu... może mam to skrzywienie z bractwa Wikingów, nieważne, tak czy inaczej lubię sensownie wyglądać i uwielbiam gdy koledzy też się starają. Dużo bardziej imponuje mi np. Stockmann (pozdro!) ubrany od stóp do głów w ciuchy z wojny wietnamskiej, z pomiętą paczką Lucky Strike'ów na hełmie i z wysłużoną, poobijną VN-ką (stockową.... poza wymienioną komorą HU) niż szczeniak który wyda tysiące na spluwę strzelającą na ileśtamdziesiąt metrów więcej. Cóż, może mamy jakieś takie inne, oldschoolowe podejście... Cóż, moje marzenie o M16A3 ICSa pewnie sięjuż nie spełni... innymi drogami wszystko poszło.... Ech.... pójdę pociąć komuś mordę i zrobić sobie puzle (tak, Kmieciu rulez) :P Quote Link to post Share on other sites
viru Posted January 25, 2006 Report Share Posted January 25, 2006 Tak z ciekawości... Czy M16A3 ICS-a ma lufę wewnętrzną tak samo długą jak zewnętrzną? Czy tak samo krótką jak M4A1 ICS-a? Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted January 25, 2006 Report Share Posted January 25, 2006 Ma dłuższą nie pamiętam dokładnie jak długa ale duuuuuużo dłuższą od M4 Quote Link to post Share on other sites
C4RTM4N Posted February 10, 2006 Report Share Posted February 10, 2006 na www.taiwangun.com jest SR4A3 czyli M16A3 za 600zl. stockowo 300fps, rowno metr dlugosci! http://taiwangun.com/index.php?str=product...t&product_id=34 Nie wiem o co chodzi z tymi risami bo M16A3 nie ma ich, na wyposazeniu USMC nie ma risow w M16A3 standardowo, tzn ktos chce miec to sobie zamontuje, sa zamontowane od razu gdy wiadomo ze bedzie granatnik, ale nikt z piechoty nie bawi sie w laserki i TLF'y takze to raczej w oddzialach specjalnych Quote Link to post Share on other sites
Filip von Izabelin Posted March 16, 2007 Report Share Posted March 16, 2007 Przepraszam za reaktywowanie wątku, ale nie chciałem zakładac nowego. Mam następujące pytanie: czy magazynki King Arms (King Arms 68 rds Magazine for M16/M4 Series -- http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...MAG-02_srch_m16 ) pasują do M16/M4 od TM? Quote Link to post Share on other sites
C4RTM4N Posted March 16, 2007 Report Share Posted March 16, 2007 A jak myslisz? Skoro masz napisane ze pasi do M16/m4 SERIES!! tzn ze pasuje do wszystkich emek. A do TM napewno bo jest najbardziej kompatybilna marka, tzn ma najwiecej uniwersalnych zastosowan. Quote Link to post Share on other sites
Filip von Izabelin Posted March 16, 2007 Report Share Posted March 16, 2007 Ok, dzięki za odpowiedź. Spotykałem się z tym, że część magów trzeba było modyfikować by pasowały do broni, więc wolałem się spytać. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted March 16, 2007 Report Share Posted March 16, 2007 To coś Ci się z wellami pomieszało:D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts