gregor008 Posted December 31, 2005 Report Share Posted December 31, 2005 Mam problem :/ Nie da się mianowicie we wspomnianym modelu wyciągnąć lufy z obudowy BAX'a. Próbowałem i trochę tej lufy wyszło, ale tylko do pewnej granicy. Nie chcę nic robić siłowo, aby nie zniszczyć. Poniżej daję linka do zeskanowanej (!) lufy z BAX'em (powyciągałem już zębatki i inne elementy, które wyjąć się dało). http://img528.imageshack.us/my.php?image=s...can100034xw.jpg Interesuje mnie też jak w inny sposób można podnieść osiągi tego karabinka. Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted December 31, 2005 Report Share Posted December 31, 2005 Hmmm a kwestia czy znajdziesz dobra lufe do baxa... bo normalnej lufy przystosowanej fo hop-upu to raczej tam nie wsadzisz :P Quote Link to post Share on other sites
gregor008 Posted December 31, 2005 Author Report Share Posted December 31, 2005 Mam w garażu zestaw pilników :D, wiem jak to trzeba naciąć, pozostaje tylko wyciągnąć lufę. A materiał na nową lufę mam. Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted December 31, 2005 Report Share Posted December 31, 2005 :lol: Coś słabo się starałeś :D Mam m4a1 CG, od Twojego guna różni się tylko łożem i paroma drobiazgami zewnętrznymi. Na początek zdejmij z połaczenia BAXa i lufy tą czarną gumkę! Potem musisz tylko podważyć i zdjąć taką sprężynującą plastikową zapinkę i możesz wyciągać lufę. Tylko upewnij się najpierw, że BAX jest ustawiony na minimum, bo możesz go połamać! Otworek na BAX w lufie jest wiekszy od standartowego otworu na HU, więc żaden problem rozpiłować. Jak będziesz miał z tym jeszcze jakiś problem to pisz - podrzucę jakieś fotki labo krótki filmik ze streaptise'u gina :lol: EDIT: Zębatek wyciągać nie trzeba - tylko: zdejmij gumową osłonkę, ściągnij zapinkę, wyciągnij lufę. That's all. Quote Link to post Share on other sites
gregor008 Posted December 31, 2005 Author Report Share Posted December 31, 2005 Wielkie dzięki. O to mi chodziło. :) [ Dodano: 31 Gru 2005 17:02 ] Mam jeno pytanie: jak wzrosły osiągi w twoim M4 po wymianie lufy i jaką długą dałeś? Ja mam pół-metrową. Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted December 31, 2005 Report Share Posted December 31, 2005 Ja w swoim m4 lufy niestety nie wymieniałem. Planowałem wstawić taką typu castorama/praktiker/OBI. Kupilem ale niestety nie miałem w sklepie kulek bo znalazłem rurke przypadkiem. W domu okazało się, że kulki ni ch*ja nie wejdą. No ale ta stockowa lufa to tragiczna jest... Quote Link to post Share on other sites
gregor008 Posted December 31, 2005 Author Report Share Posted December 31, 2005 Tu się z tobą zgodzę. Stockowa lufa ma 23,4 cm. To nieco więcej niż pistolet. Quote Link to post Share on other sites
greloGPZ Posted August 2, 2006 Report Share Posted August 2, 2006 chlopaki a jak dluga lufe tam wstawic mozna ?? chodzi mi taka zeby nie wystawala poza guna :] oczywiscie wiem ze dluzsza jest do wsadzenia tlukim i jazda :D aha no i czy tlumik plomienai jest do odkrecenia i czy mozna zamontowac tlumik dzwieku w ktorym by sie ukrylo zdluzsza lufe ?? Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts