scotfree Posted January 14, 2006 Author Report Share Posted January 14, 2006 Dzieki spoko napewno sobie to gdzies zapisze :D . bo już nei moge sie doczekać mojej włąsnej ale troche będe musiał poczekać:( Quote Link to post Share on other sites
sniper1 Posted January 28, 2006 Report Share Posted January 28, 2006 Czy ktoś wie jakiego karabinu wyborowego jest replika vsr10? Mi osobiście wydaje się że to:Remington M40 & M40A1. Co wy na to? Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted February 17, 2006 Report Share Posted February 17, 2006 odświeżając temat, moglibyście mi powiedzieć która sprężyna da więcej fpsów : 170 sp czy 300pdi?? Czy ktoś wie jakiego karabinu wyborowego jest replika vsr10? kiedyś widziałem w internecie jakiś karabin bardzo podobny do pro-sinpera , służy do strzelania do piesków preriowych :lol: Quote Link to post Share on other sites
mlody_one Posted February 17, 2006 Report Share Posted February 17, 2006 300PDI Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted March 19, 2006 Report Share Posted March 19, 2006 mlody, w twojej vsr'ce wszystko się dobrze trzyma ile kulek wystrzelałeś, trzy wzmocnione części wystarczyły żeby nic się nie rozleciało?? [ Dodano: 19 Mar 2006 21:41 ] tak się zapytam, jaką największą długość może mieć lufa wew. aby kulki latały przyzwoicie(słyszałem że jak będzie za długa lufa to kulki nie będą z niej wylatywały :?: ) , mam już lufę zewnętrzną 1100 mm :lol: z rurki od odkurzacza 8) chodzi oczywiście o VSR Quote Link to post Share on other sites
sniper1 Posted April 6, 2006 Report Share Posted April 6, 2006 Gdzie można kupić gumkę Hop Up do VSR'ki :( Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted May 1, 2006 Report Share Posted May 1, 2006 hej na dniach zamawiam nowego springa i nie wiem czy wybrać 120 sp czy 130 sp (nic wcześniej nie tuningowałem) chodzi mi o to czy na 130 sp G-SPEC uciągnie ze 3-4 tys. kulek?? bo i tak na wakacje generalnie ją tuninguję:) możecie podać ile +- te dwie spręzyny Dają FPS ?? i tak jescze jedno pytanie jaka częsć zazwyczaj psuje się jako pierwsza?? z góry dzięki! Quote Link to post Share on other sites
soldat Posted October 1, 2006 Report Share Posted October 1, 2006 Orientacynja prędkośc kulki na sprężynach: -120sp ok 360-390fps -130sp ok 380-420fps Zależy też od pozostałych elementów. Wnioskuję tak na podstawie informacji znalezionych w internecie oraz moich obliczeń. Nazwa sprężyny (poza tymi od PDI i CA, wyrażanymi w %) oznacza ilość metrów na sekundę, w przypadku preclufy dolicz jeszcze ok 15-20fps. Pozdrawiam Soldat Przed chwilą jeszcze znalazłem to: http://wmasg.pl/forum/viewtopic.php?t=1134...4&highlight=vsr Czołem! 8) Quote Link to post Share on other sites
1337 Posted October 2, 2006 Report Share Posted October 2, 2006 Panowie ja w teamie posiadam VSR-11 HFC i VSR-10 TM, oba w stocku i nie wiem czy to możliwe ale HFC niesie jakieś 4 metry dalej. Zasięg skuteczny mają bardzo zblizony z minimalną korzyścią dla HFC. Pozdrawiam Leet Quote Link to post Share on other sites
DrDestruktor Posted October 2, 2006 Report Share Posted October 2, 2006 Ostatnio borykam sie z problemem związanym z upgradem mojej VSR'ki a własciwie to USRki bo mój karabin to produkt HFC . Obecnie posiadam spręzyne Sp130 , nowiutki tłok , prowadnica i stoper prowadnicy . Od pewnego czasu broń podczas przeładowania nie" łapie " tłoka podejżewałem na początku stoper tłoka analogicznie to on powinien sie zepsuć . Natomiast jest cały posiada tylko pewnego rodzaju wyżłobienia na bokach . jeżeli ktoś ma pojęcia co mogło sie zepsuć prosiłbym o rade . Quote Link to post Share on other sites
soldat Posted October 9, 2006 Report Share Posted October 9, 2006 Może przez to że blokada tłoka się starła. Wiesz jak na mój gust to kupiłeś nie tą część co trzeba, najszybciej przy tej sprężynie niszczą się pozostałe części spustu. Polecam całkowicie rozebrać mechanizm spustowy i zobaczyć czy wszystko jest całe. PS: Mógłbyś napisać jaki masz teraz zasięg? Tak na oko, maksymalny i skuteczny. Pozdrawiam Soldat [ Dodano: Pon 09 Paź, 2006 ] Mam takie pytanie, może ktoś zna odpowiedź. W VSR Real Shock i VSR HFC są ciężarki na tłoku, po ściągnięciu ich mamy ok 360-380fps, w G-Spec i Pro Sniper ich nie ma. Więc czemu nie mające obciążonych tłoków G-Spec i Pro Sniper są słabsze od pozbawionych ciężarków na tłoku Real Shock i VSR z HFC? Chyba na forum ktoś napisał że w Pro Sniper i G-Spec jest jakiś hamulec na tłoku lub coś w tym stylu. O co w tym chodzi? Ktoś może mi to wytłumaczyć bo jestem trochę skołowany. Zestawienie prędkości początkowej w różnych typach VSR: - G-Spec 300fps - Pro Sniper 275fps - Real Shock 285fps (bez ciężarków ok 370fps) - VSR-10 HFC 280fps (bez ciężarków ok 370fps Czyżby G-Spec i Pro Sniper miały słabsze sprężyny czy chodzi o coś innego? Mam nadzieję że jasno napisałem. Pozdrawiam Soldat Quote Link to post Share on other sites
Liquid Posted November 20, 2006 Report Share Posted November 20, 2006 Znalazłem Twojego posta,i mam w związku z tym pytanie - jakie części należy mieć,zeby zwiększyć FPS w VSR-11 z HFC?Czytałem coś o odciążeniu tłoka,ale za bałdzo nie wiem o co biega,czy wymiana samej sprężyny coś da? Znalazłem Twojego posta,i mam w związku z tym pytanie - jakie części należy mieć,zeby zwiększyć FPS w VSR-11 z HFC?Czytałem coś o odciążeniu tłoka,ale za bałdzo nie wiem o co biega,czy wymiana samej sprężyny coś da? Quote Link to post Share on other sites
soldat Posted January 5, 2007 Report Share Posted January 5, 2007 Na tłoku w VSR HFC są dwa ciężarki, wyglądają jak jakieś łupki/rynienki. Należy je odkręcić i po sprawie. Powinno to dać ok 380fps. Wymiana sprężyny napewno coś da ale napewno trzeba jeszcze coś innego wymienić. Poczytaj w tematach o VSR to się dowiesz wszystkiego, było już tego pełno. Quote Link to post Share on other sites
denda Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 Mam pytanko czy jakbym zakupił sprężynkę na 150 m/s, czyli ta 150sp i wzmocnił zespól spustu znaczy załatwił wzmocnione 3 części sear, trigger piston i prowadnice sprezyny to by bron wytrzymała ?? Quote Link to post Share on other sites
soldat Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 Będziesz musiał jeszcze tłok wymienić, ten plastikowy albo się rozleci albo zetrze w miejscu gdzie jest trzymany przez piston sear. Quote Link to post Share on other sites
denda Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 (edited) Tak tak wlasnie mysle z czego moglbym go zrobic. Myslalem nad miedzianym, ponad 200 zl napewno nie wydam, a miedz jest tania i szerokodostepna. Wystarczy pojsc do castoramy i oblukac co tam ciekawego jest i klopot z glowy. Ze 30 zl bedzie kosztowac wykonanie takiego tloka tylko trzeba miec narzedzia suwmiarke, szlifierke, wiertarke, lutownice i najwazniejsze pomysl, a to akurat mam i to nawet 2 :)) Edited June 4, 2007 by denda Quote Link to post Share on other sites
soldat Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 Taki tłok trzeba robić na tokarce, obejżyj dokładnie ten stockowy. Wątpie aby dało się zrobić to w inny sposób, problem będzie też z głowicą tłoka i umiejscowieniem tam gumki. Pogadaj z użytkowniem "Rudy102", on robi na zamówienie wszystkie części do VSR takie jak elementy spustu, prowadnicę i tłok. Wszystko ze stali nierdzewnej. Quote Link to post Share on other sites
PAT_Jezior Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 Akurat tłok z nierdzewki nie jest dobrym rozwiązaniem (bo jest ciężki i spowalnia zwolnienie sprężyny, przez co zmniejsza deko FPS`y). Jak ja dorabiałem tłok u tokarza (wieki temu) zrobiłem go z aluminium. Jest na tyle wytrzymały, że przy sp 120 i sp 150 nie było ani śladu zużycia, a osiągi były całkiem niezłe. Ja ze swojej strony polecam jednak na przyszłość dołożyć i kupić zestaw Lylaxa (Zero trigger + tłok). Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 to wydatek okolo 300 dolarów Quote Link to post Share on other sites
PAT_Jezior Posted June 7, 2007 Report Share Posted June 7, 2007 Chyba Ci się coś pomyliło z tymi 300 dolarami. 300 dolców to jest full tune up do jakiś 580 - 600 fps: Gumka, Tłok i Zespół Spustu, Cylinder, Głowica Cylindra, Prowadnica Sprężyny, Sprężyna Sp170. = 329 $ I tyle, wszystkie bebechy wymienione, oprócz precki. Problemem jedynie dla większości może być odciągnięcie tego potworka. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted June 8, 2007 Report Share Posted June 8, 2007 No własnie, wtedy możemy nazwać to snajperka. Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 Akurat tłok z nierdzewki nie jest dobrym rozwiązaniem I w tym miejscu się mylisz mój kolego :P Tłok z nierdzewki jest dobrym rozwiązaniem. Tłok laylaxa waży niewiele mniej(to jest naprawde mała różnica) od mojego tłoka. Sciany mojego tłoka są zrobione z naprawde bardzo cienkiej warstwy tak samo głowica nie jest zbyt gruba. Miejsce gdzie nie szczędziłem stali to końcówka gdzie haczy piston sear. Laylax zrobił wszystko to grubsze ponieważ uzył alumuminium które jest mniej wytrzymałe. Dzięki temu obydwa tłoki są tak samo wytrzymałe.Mój tłok troszkę mniej niszczy gwint na cylindrze ponieważ użyłem lepszej jakości gumy amortyzującej. Na moim tłoku można wycisnąć troche więcej fps ponieważ sprężyna (170sp) ma bardzo mało luzu w środku w przeciwieństwie do tłoka laylaxa. Chyba Ci się coś pomyliło z tymi 300 dolarami. 300 dolców to jest full tune up do jakiś 580 - 600 fps: I pobiegniesz po to czy pojedziesz stopem? :P Ze 170sp bez precki to jest coś koło 550fps. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 Ja też robiłem ze stali , tylko nie z nierdzewki a z kwasówki. I nawet nie na tokarce a w domu kątówką. Z rurki o odpowiedniej średnicy. A niską wagę uzyskałem dzięki kosmicznej ilości wycięć i otworów...Potem eszcze parę "patentów" i wszystko grało ze sprężyną 300% DeepFire... Quote Link to post Share on other sites
soldat Posted June 11, 2007 Report Share Posted June 11, 2007 Właśnie, tłok można ponawiercać aby był lżejszy. Quote Link to post Share on other sites
PAT_Jezior Posted June 12, 2007 Report Share Posted June 12, 2007 Przesyłka, cło itp. to dodatkowe jakieś 50$ - 60$. (a nie jak w przypadku spusto kolega policzył 150$). Chyba że Airmaliem w 2 dni. Poza tym mi chodziło o sam koszt części, a nie wysyłki, promu, kajaku czy roweru... Po prawie 1,5 roku używania 170 sp na tłoku Lylaxa nie widać, żadnych oznak zmęczenia materiału. To samo z częściami spustu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts