chochor Posted January 3, 2006 Report Share Posted January 3, 2006 Witam!! Chciałem zakupić AK-47 i odrazu go lekko podrasować. Zastanawiam się czy upgrade na www.asg.com.pl jest coś warte, czy lepiej naprzykład na www.machinegun.pl. Dodam że cena na www.asg.com.pl jest dość kusząca zwłaszcza przy upgrade AK-47 do 400fps. http://asg.com.pl/upgrade.php Doradźcie coś bo jestem skołowany. :| Quote Link to post Share on other sites
Eddie Posted January 3, 2006 Report Share Posted January 3, 2006 ja bym osobiscie zamawiał na asg.com z 2 powodów: 1)piszą co wymieniaja dokładnie(żeby niebyło akcji jak na MG) 2)broń jest upgradowana bezposrednio u dystrybutora co zminiejsza prawdopodobieństwo bycia oszukanym szkoda tylko że niepisza na jakich cześciach sa owe modele upgradowane :wink: Quote Link to post Share on other sites
Czoper Posted January 3, 2006 Report Share Posted January 3, 2006 Nie znam cen, ale brzmi bardzo zachęcająco. Pytanie tylko, kto jest gwarantem. Z opisu wynika, że modyfikacje robione są w HK - żeby nie okazało się przypadkiem, że serwis gwarancyjny trwa pół roku (statek do HK - naprawa - statek do Polski). Ponadto do 400fps włącznie w zakres nie wchodzi wymiana zębatek - rozumiem, że sprężynę rzędu PDI 170 / CA 190 obsługują aluminiowe zębatki TM?! Przez rok? Dalej - nigdzie, nawet przy 450fps nie ma mowy o wymianie gear boxa. Znam z doświadczenia wytrzymałość gear boxów TM - sam chcąc dać gwarancję nikomu nie zapakowałbym nawet PDI 150. Ale oczywiście nie znaczy to wcale, że to jest niemożliwe. Cuda się przecież zdarzają. To ja bym nie zaryzykował - Ty zrobisz jak zechcesz. Ściskam, Czoper Quote Link to post Share on other sites
izi Posted January 3, 2006 Report Share Posted January 3, 2006 hmm metalowe łożyska dopiero przy 400fps? Przy 450fps(210PDI?) zostaje stockowa prowadnica sprężyny i stockowy GB? Quote Link to post Share on other sites
JuzekK Posted January 3, 2006 Report Share Posted January 3, 2006 Nie znam cen, ale brzmi bardzo zachęcająco. Pytanie tylko, kto jest gwarantem. Z opisu wynika, że modyfikacje robione są w HK - żeby nie okazało się przypadkiem, że serwis gwarancyjny trwa pół roku (statek do HK - naprawa - statek do Polski).Ponadto do 400fps włącznie w zakres nie wchodzi wymiana zębatek - rozumiem, że sprężynę rzędu PDI 170 / CA 190 obsługują aluminiowe zębatki TM?! Przez rok? Dalej - nigdzie, nawet przy 450fps nie ma mowy o wymianie gear boxa. Znam z doświadczenia wytrzymałość gear boxów TM - sam chcąc dać gwarancję nikomu nie zapakowałbym nawet PDI 150. Ale oczywiście nie znaczy to wcale, że to jest niemożliwe. Cuda się przecież zdarzają. To ja bym nie zaryzykował - Ty zrobisz jak zechcesz. Ściskam, Czoper do v2 tez bym nigdy nie wlozyl/nie dal sobie wlozyc niczego powyzej 130, ale v3 tm doskonale wytrzymuje moja 170tke juz dobre kilkadziesiat tysiecy kulek , jedyne co poszlo w okresie +/- roku to tlok. Quote Link to post Share on other sites
PAT_KOZI Posted January 3, 2006 Report Share Posted January 3, 2006 tak sie sklada ze V2 z TM doskonale wytrzymuje 170PDI w jednej z moich giwerek ... co GB to obyczaj ... i jak narazie poszedł tłok :) Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 3, 2006 Report Share Posted January 3, 2006 Zwróćcie uwage jak te FPSy są policzone.... Średnia z różnych wagomiarów, o kant dupy roztrzaś. Quote Link to post Share on other sites
Czoper Posted January 4, 2006 Report Share Posted January 4, 2006 Juzek: piszesz v3 TM - wytrzymuje szkielet czy aluminiowe zębatki TM? O wartości szkieletu v3 TM nie trzeba mnie przekonywać - mój G36 chodzi na 460fps bezawaryjnie (nic nie poszło) od dwóch lat. Ale w zasadzie tylko szkielet jest TM. W zębatki trudno będzie mi uwierzyć. Edit: Sorry, uciekło mi, że Człowiek chce kupić AK - faktycznie; myślę, że o szkielet można być spokojnym. Wygłupiłem się. Kozi: Z całym szacunkiem :D - piszesz "jedna z moich..." Doprecyzuj proszę, jak często jej używasz? Co tydzień? Przez cały dzień? Chodzi mi o wyłapanie jednej rzeczy. Ja mam 3 karabinki, wszystkie mocno wypasione. Ale np. mój M4A1 przez pół roku był "w lesie" może 4 razy. A M14 przez 2 czy 3 m-ce tylko raz. O M14 mógłbym chyba wręcz powiedzieć, że bateria starcza mi na 3 miesiące :D . Wiesz, o co mi chodzi :D ? Ściskam, Czoper Quote Link to post Share on other sites
chochor Posted January 4, 2006 Author Report Share Posted January 4, 2006 Wygląda na to, że taki upgrade moze popracować długo ale oczywiście nie musi. Z drugiej strony dealer z HK nie może sobie pozwolić na wypuszczanie lipnego, nie do końca przetestowanego towaru. A cena jest atrakcyjna (AK47 - 1200zł - 400fps) więcy chyba się zdecyduje. No chyba że ktoś ma jeszcze inne propozycje. :) :) Quote Link to post Share on other sites
Czoper Posted January 4, 2006 Report Share Posted January 4, 2006 A co z tą gwarancją? Pytałeś? A poza tym: czytasz uważnie? C. Quote Link to post Share on other sites
chochor Posted January 4, 2006 Author Report Share Posted January 4, 2006 Gwarancje dają na 12 m-cy...mmm Quote Link to post Share on other sites
PAT_KOZI Posted January 4, 2006 Report Share Posted January 4, 2006 czoper pozwole sobie odpowiedziec na PW co by tutaj nie smiecic Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts