Black Posted June 22, 2007 Report Share Posted June 22, 2007 Powerpack daje dużo - zwiększa znacznie strumień gazu. Doładowywać musisz po 6 strzałach :P Ale jest jeden haczyk: DZIAŁA TYLKO W POŁĄCZENIU Z TUNINGIEM MAGAZYNKÓW. Co do CO2 - szlag ci trafi uszczelki - nie polecam. Dzięki za odpowiedzi. :) O CO2 nie myślałem, bardziej o tych produktach G&G dostępnych chociażby w Spec-Shopie (i, jak widzę w sieci, nieaktualnym już custom upgrade packiem do magów, chyba KM). Mam kolejne pytanie: ten power-pack G&G, do którego linka dałem wyżej to, w połowie, właśnie tuning magazynków. O tym myślałeś, Spajda? Quote Link to post Share on other sites
Trydont Posted June 29, 2007 Report Share Posted June 29, 2007 Sebol i jak tam replika? zauwazyles jakies przypadlosci, cos na minus badz na plus? daj recke jak sie sprawuje po kilku strzelaniach Quote Link to post Share on other sites
Spajda Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 Tak, Black - wyjaśniałem ci to na TS :) Generalnie tuning TANAKI powinien być kompletny. Są 3 zestawy: 1. Preclufa, lufa zewnętrzna, metalowa komora hopup 2. Elementy wzmocnienia zamka (bolec, sprężyna, prowadnica) 3. Tuning 2 magazynków (kowadełko, śrubowy dystanser, SPRĘŻYNA do zamka). Wszystko w połączeniu razem daje niesamowite wyniki oraz spore możliwości regulacji. Ceną za dużą moc jest oczywiście gazożerność - ale z tym radzę sobie z pomocą kolegów z pracy :) Quote Link to post Share on other sites
Black Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 W takim razie po powrocie z wakacji, a potem ze zlotu PSS, zabieram się za tuning, bo części już mam w domu. Niestety, do aics-a najdłuższa lufa to 580mm (mam KM), więc wyniki zapewne będą nieco gorsze niż na 650mm. Dzięki i do zobaczenia w celowniku (a może wcześniej na ekstrakcji :D ). Quote Link to post Share on other sites
Spajda Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 precLufa do Tanaki ma 650 mm. Może podejdzie? Nie kupuj, po zlocie przymierzymy czy będzie pasować - mam starą lufkę z mojej tanasi. OK ? Quote Link to post Share on other sites
g0rek Posted August 19, 2007 Report Share Posted August 19, 2007 witam. od niedawna jestem w posiadaniu tanaki m700 a.i.c.s. chciałbym poprawić trochę jej celność bo zasięg narazie jest ok. Jaką preclufę polecacie?? znalazłem dwie: http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...products_id=477 http://www.taiwangun.com/index.php?str=pro...8c0fab7cec4a40c jeżeli macie inne propozycje, prosił bym o linki. i jeszcze jedno pytanie. czy konieczna jest wymiana lufy zewnętrznej i komory hop up gdy wymienia się lufę wewnętrzną tak jak pisał kilka postów wcześniej Spajda?? Quote Link to post Share on other sites
Black Posted August 19, 2007 Report Share Posted August 19, 2007 Z tego co wiem, to lufy wewnętrzne do tanaki 700 nie pasują do aics... Quote Link to post Share on other sites
g0rek Posted August 19, 2007 Report Share Posted August 19, 2007 a są jakieś lufy które pasują do aics?? Quote Link to post Share on other sites
Black Posted August 19, 2007 Report Share Posted August 19, 2007 (edited) Ta jest chyba najlepsza, ale niektórzy w ogóle negują sens zmiany lufy wewnętrznej w stosunku do stockowej... Edited August 19, 2007 by Black Quote Link to post Share on other sites
g0rek Posted August 19, 2007 Report Share Posted August 19, 2007 a w Polsce można dostać jakąś lufę do aicsa?? Quote Link to post Share on other sites
Black Posted August 19, 2007 Report Share Posted August 19, 2007 Możesz popytać w specshopie, wydaje mi się, że kiedyś na stanie ją mieli. Może będą mogli sprowadzić... Quote Link to post Share on other sites
g0rek Posted August 22, 2007 Report Share Posted August 22, 2007 Black, mógłbyś napisać dlaczego wkładanie precki do tanaki nie jest najlepszym pomysłem?? interesuję sie airsoftem od roku i nie znam się jeszcze na replikach. Quote Link to post Share on other sites
Black Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 A gdzie ja napisałem, że wkładanie precki do snipy nie jest dobrym pomysłem? Napisałem tylko, że lufa wewnętrzna od m700 nie jest kompatybilna z aics... Poza tym aics ma już w stocku lufę precyzyjną... Quote Link to post Share on other sites
g0rek Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 napisałeś, że niektórzy w ogóle negują sens zmiany lufy wewnętrznej w stosunku do stockowej. i chciałem właśnie wiedzieć dlaczego. Quote Link to post Share on other sites
Black Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 (edited) Dlatego, że, jak napisałem wyżej, w stocku już jest precka, po drugie dlatego, że w takim układzie opłaca się założyć inną preckę, ale wyraźnie dłuższą. Najdłuższa precyzyjna lufa do aicsa dostepna na rynku to wspomniana wyżej lufa KM, która jest niewiele dłuższa od stockowej, tyle, że pokryta teflonem. To, że jak napisałem wyżej, niektórzy negują sens zakładania innej precki niż stockowa w tym modelu tanaki, nie znaczy, że ja tak uważam, bo mam właśnie KMa :uśmiech: Edited August 23, 2007 by Black Quote Link to post Share on other sites
Black Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 (edited) Nie mogłem edytować poprzedniego posta, więc piszę tutaj: jeśli ktoś z aics-owych lub m700-kowych tanakowców :mrgreen: jest tym zainteresowany to pojawiły się dwie nowe zabawki do upgradu: - metalowa komora HU - HU Kit Set Edited August 23, 2007 by Black Quote Link to post Share on other sites
g0rek Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 Właśnie miałem chęć na włożenie dłuższej precki ale skoro jest nie dostępna to pozostaje czekać aż jakiś producent się zlituje i wprowadzi jakąś do swojej oferty. Black, zauważyłeś jakąś poprawę po wymianie lufy na KM?? Quote Link to post Share on other sites
Black Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 Nic nie zauważyłem, bo od razu po kupnie wymieniłem właśnie preclufę + kilka innych części. Na razie mój aics jest w fazie rozkręcania i skręcania :wink: Quote Link to post Share on other sites
Skaut Posted September 30, 2007 Report Share Posted September 30, 2007 Witam kolegów po fachu. Właśnie leci do mnie Tanaka A.I.C.S. z airsoftglobal.com i spodziewam się jej w przeciągu najblizszych 15 dni. Zamówiłem też lufę KM, nowe gumki i uszczelki i oba power packi G&G. i w duchu modlę się że to wszystko da mi jakiegoś godnego repetiera. Black, dobry człowiecze, czy masz włożone powerpacki i jeśli tak to czy w połączeniu z lufą KM, daje to wszystko karabinek snajperski - mówiąc w kotekscie airsoftu :) ? Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted October 6, 2007 Report Share Posted October 6, 2007 Black, a dasz radę opisac jakoś to. Szablonu do gazu jeszcze nie ma, ale planuję zrobić analogicznie do szablonu do AEG'a, po prostu część o GB zastąpi część dotycząca instalacji gazowej oraz magów. Zamiast aku - wykorzystywany gaz. Reszta de facto tak samo. Da radę? Quote Link to post Share on other sites
Black Posted October 6, 2007 Report Share Posted October 6, 2007 Pany, mam wszystko zamontowane, oprócz upgradu magazynków :) A bez tego cały upgrade na nic... Nie miałem za bardzo czasu, by się tym zająć... Poza tym, po upgradzie trzebaby przestrzelać tanakę z lunetą. A to znowu czas... Mogę przymierzyć się do opisu w szablonie Maruzena APS type 96, bo "mam go w małym palcu" :D Jak już tanakę przestrzelam to coś napiszę... Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted October 7, 2007 Report Share Posted October 7, 2007 Jssne. Jak nie ma w Ojczyźnei działającej Tanaki, to nie ma co opisywać. Mnie sie donikąd nie spieszy, ważna jest jakość. Quote Link to post Share on other sites
Skaut Posted October 7, 2007 Report Share Posted October 7, 2007 (edited) Jakość to będzie w przyszłym tygodniu gdyż będę montował w Tanace wszystko co możliwe więc sam przekonam się czy to wszystko ma sens :). A Black, czy znalazłeś już rozwiązanie co do tłumika w AICS? Edited October 7, 2007 by upadly_skaut Quote Link to post Share on other sites
Black Posted October 7, 2007 Report Share Posted October 7, 2007 Nie, te przejściówki, które próbowałem (do tanaki m700), nie pasują do aics-a... Quote Link to post Share on other sites
Skaut Posted October 7, 2007 Report Share Posted October 7, 2007 Zobaczę jak już będę miał swoją czy da radę zmontować taką przejściówke i czy nie będzie to miało wpływu na lot kulki ale nie powinno. Czekam jak na szpilkach na paczkę z Hong Kongu. Black tylko powiedz mi tak obiektywnie. Celna ta Twoja Tanaka choć trochę? Bo zupełnie nie wiem czego się spodziewać a dużo powiedziane nie ma. Powtarzalność, powtarzalność. Mnie interesuje to czy jest sens w ASGowym snajperstwie z ww. repliką. Dla mnie to duzy skok bo z minimi CA przerzucam się na Tanakę ale chcę spróbować. Jakie jest Twoje zdanie? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts