Pikace Posted January 5, 2006 Report Share Posted January 5, 2006 Ot taka ciekawostka, cena nie jest jakas wyzylowana, a karty sa naprawde "stylowe": http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79743122 . Orientujecie sie, czy byly takze jakies inne karty "kontyngentowe"? Oprocz slynnej skadinad talii "Saddama" oczywiscie... :wink: Quote Link to post Share on other sites
wally Posted January 6, 2006 Report Share Posted January 6, 2006 W tych kartach jest dużo błędów typu: pozamieniane dane, brak danych, złe tłumaczenie z angielskiego, itp. Ale ogólnie można sobie poczytac o ciekawych wynalazkach na jakie moga wejść/wjechać żołnierze na froncie. Tak na marginesie - 7,62 bardzo konstruktywna uwaga :roll: Quote Link to post Share on other sites
Szczep Posted January 6, 2006 Report Share Posted January 6, 2006 Niestety słaba jakość wykonania. Papier i druk niestety badziewny. Quote Link to post Share on other sites
wally Posted January 6, 2006 Report Share Posted January 6, 2006 Bo to są karty, które mają służyć chłopakom w czasie warty do "rozerwania się" a nie do gry na salonach. W końcu to nie Piatnik. Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted January 7, 2006 Author Report Share Posted January 7, 2006 Tym bardziej, ze takie "rozerwanie" sie w czasie wolnym moze ograniczyc szanse "rozerwania" sie w czasie akcji... :wink: :lol: Quote Link to post Share on other sites
Szczep Posted January 8, 2006 Report Share Posted January 8, 2006 Ja wiem po co to zrobiono. Zrobione są słabo. Karty powinny nadawać się do grania tak zeby przy okazji się uczyć. Te się wg. mnie nie nadają bo szybko je szlag trafia. Teraz rozumiecie o co mi chodzi? Quote Link to post Share on other sites
Chochla Posted January 10, 2006 Report Share Posted January 10, 2006 "iraqi operation - freedom" no ciekawe, ciekawe. czy mozna dostac wersje "freedom operation - iraqi" albo "operation - freedom iraqi"? Quote Link to post Share on other sites
pafcio Posted January 10, 2006 Report Share Posted January 10, 2006 Karty może i fajne ale dziwi mnie brak danych po Polsku przy niektórych (napisy tylko po angielsku). :neutral: Quote Link to post Share on other sites
wally Posted January 10, 2006 Report Share Posted January 10, 2006 Okazuje się, że te karty przydają sie także w życiu cywila. Dzisiaj oglądałem sobie film "9 Rota" i była tam scena natknięcia się patrolu na minę przeciwpiechotną. Oczywiście w tłumaczeniu nie było informacji o typie miny więc użyłem "magicznych kart" i znalazłem informację, że jest to mina typu PFM-1. Mimo że kiepskie to na coś sie przydały. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts