jujas Posted January 7, 2006 Report Share Posted January 7, 2006 Zastanawiamm sie własnie nad kupnem czegos w tym rodzoju.: http://www.taiwangun.com/index.php?str=pro...t&product_id=43 lub http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...cc5b8129bdc84a8 Czy ktos ma taka maske i czy warta ja kupic. A moze google wystarcza?? Quote Link to post Share on other sites
wizard Posted January 7, 2006 Report Share Posted January 7, 2006 Według mnie wystarczą porządne gogle ponieważ maska jakby na to nie patrzeć jest troche uciążliwa podczas biegania , ogranicza także w pewnym stopniu możliwość zauważenia kogoś kątem oka z racji na swoją budowę. A co na to inni ? :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 7, 2006 Report Share Posted January 7, 2006 Temat poruszany był wielokrotnie Quote Link to post Share on other sites
Mr.045 Posted January 7, 2006 Report Share Posted January 7, 2006 Starcza gogle z Castoramy za 10 z atestem. Nie zwykle bhp tylko te drugie, są bodajże produkcji Topexu. Elektryk z bodajze 500 coś fps ich nie przebije. Pamiętaj że najważniejszy jest atest. Bo możesz kupić zwykłe plasticki, a to nie jest fajne. Quote Link to post Share on other sites
sebas Posted January 7, 2006 Report Share Posted January 7, 2006 Ja tam latam w uvex x-one tak jak caly Szczecin prawie i dorbze sie sprawuja :wink: Quote Link to post Share on other sites
Baca Posted January 7, 2006 Report Share Posted January 7, 2006 Jakiej ochrony oczu bys nie miał - zawsze ją przetestuj :) Quote Link to post Share on other sites
624351 Posted January 7, 2006 Report Share Posted January 7, 2006 A nie lepiej spróbować strzelić w okulary z odległości 1m. Lepiej stracić okulary i wiedzieć że nie wytrzymają na strzelance, niż być potem zdziwionym stratą oka. Quote Link to post Share on other sites
GZ Posted January 7, 2006 Report Share Posted January 7, 2006 ta maska jest dobra tylko wtedy kiedy masz już swoje okulary korekcyjne w innym wypadku bałbym sie o oczy, sa odpryski od rozwalonych kulek maska z military i z taiwanguna (bo podobne wykonaniem) nie są ideałem wygodnych gogli ale nie są uciążliwe mam snajpere z lunetą i nie przeszkadzają mi w celowaniu, pomimo własnych okularów korekcyjnych a co najważniejsze moje okulary korekcyjne parują pod nimi najmniej (tylko znikomo jak nabiegam i nachucham :D), a w innych była masakra jeśli masz okulary korekcyjne i nie chcesz parujacych bryli to polecam, tylko najpierw trza przymierzyć jeśli masz "gołe" oczy stanowczo odradzam Quote Link to post Share on other sites
chochol Posted January 7, 2006 Report Share Posted January 7, 2006 Ja biegalem na 2 strzelankach z maska, i powiem jedno - porazka wzgledem celowania - nie mozna przylozyc broni do glowy - powod - MASKA, jesli chodzi o obserwowanie to bylo OK Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted January 7, 2006 Report Share Posted January 7, 2006 Ktos pisal, ze maski nie sa zbyt bezpieczne. Ten ktos dostal kiedys kulka w ta wlasnie siatke, kulka sie rozprysnela i dostal po oczach. Wiec lepiej miec gogle lub okulary :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts