REMOV Posted January 7, 2006 Report Share Posted January 7, 2006 5,45 mm kbk wz.88 Tantal w rękach irackich żołnierzy Quote Link to post Share on other sites
chochol Posted January 7, 2006 Report Share Posted January 7, 2006 Mi sie tylko jedno nasuwa, "teraz juz wiem po co Polacy sa w Iraku" biznes, biznes biznes. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted January 7, 2006 Report Share Posted January 7, 2006 Mi sie tylko jedno nasuwa, "teraz juz wiem po co Polacy sa w Iraku" biznes, biznes biznes. Ktoś kto uważa że wojny są z powodów honoru, "sprawy" czy o kobity to chyba nie z tego świata jest :P A po co niby mieliby tam być? żeby pilnować sprawiedliwości?? i pożądku?? I do tego za moje pieniądze?? TO ja już wolę niech chociaż ktoś na tym zarabia skoro ja nie mogę :) Quote Link to post Share on other sites
Zgedi Posted January 7, 2006 Report Share Posted January 7, 2006 [ A po co niby mieliby tam być? żeby pilnować sprawiedliwości?? i pożądku?? Oficjalna wersja to misja stabilizacyjna.Ta wersja bardziej zgodna z prawem miedzynarodowym to "okupacja" ale strach uzywac tego slowa :) Quote Link to post Share on other sites
sobczaq Posted January 7, 2006 Report Share Posted January 7, 2006 biznes, biznes biznes No i ? Lepiej było je złomować i przerobić na żyletki ? Skoro WP już ich nie potrzebuje, a są chętni na ich zakup, to czemu by nie zarobić...? :roll: Quote Link to post Share on other sites
magzi Posted January 10, 2006 Report Share Posted January 10, 2006 I co się dziwić handel bronią zawsze był, jest i będzie bardzo intratny. Jak już wspominałem na innym wątku w Iraku można znaleźć broń z każdego zakątku świata. Co prawda nie spotkałem się z Tantalami i to na taką skale ale trafił się PM63 RAK, Karbainek HUNTER, broń Izraelska i z RPA. Na składach amunicji znaleźliśmy nawet pół tonowe bomby lotnicze (nie jestem w tym specjalistą) ale obecni tam specjaliści Amerykańscy twierdzili że Irak nie posiadał samolotów do ich przenoszenia. Pamiętajmy że Irak na chwile obecną nie jest już tak bogaty a Tantale chyba raczej nie należą do drogiej broni. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts