pati445 Posted January 10, 2006 Report Share Posted January 10, 2006 witam bardzo serdecznie mam 23 lata i interesuje sie asg od 2 lat . w mojej kolekcji znajduja sie juz (mp5a3 tokyo marui , ka 47s aeg tokyo marui, stinger r36 crosman, uzi hfc, desert eagle hfc, walther p99 z kompensatorem hfc m16a2 xinda. kazdego guna rozkrecalem i modowalem przy kazdym siedzialem ok 1 tygodnia zmienialem lufy smarowalem dawalem uszczelki i tak dalej i tak dalej . pierwsza giwere jaka rozkrecilem to byla moja mp5 moze wydac sie wam to smieszne i nierealne ale wykrecialem na niej 52metry co moge powiedziec ze elektryki z tokyo marui maja podobny zasieg. pierwsze co zrobilem to wymienilem lyfe na precyzyjna ktora mozna kupic na allegro za smieszne pieniadze a jesli komus sie niechce czekac na paczke to niech skoczy do sklepu i napsika w lufe spreyem na jedno wychodzi bo dodatkowa warstwa farby zmniejsza objetosc lyfy. 2 rzecza za ktora sie zabralem to tlok w wersji stokowej chodzil bardzo ciezko co zwalnialo troszke spręzyne wiec wzialem kawalek pamieru sciernego i troszke zeszlifowalem bo bokach co sprawilo ze zmniejszylem troszke jego obietosc tak aby chodzil bardzo luzno. 3 rzecza wsadzilem kilka podkladke za sprezyne. nie uzywalem zadnego smaru wazeliny czy oleju sylikonowego wpadlem na genialny pomysl przetestowac plak do czyszczenia tapicery w samochodzi kazdy wie ze ze jak sie psiknie plakiem i chwilke poczeka pozniej sie szmatka wyfroteruje powloka robi sie bardzo sliska . popsikalem w lufe i do tloka i sie udalo i to wszystko wydalem ok 20 zł na lufe + przesylka. zrobilem to samo z kazdym swoim gunem i praktycznie kazdy strzela na podobna odleglosc procz mojego ak bo po wymianie lufy i zmianie sprezyny wyciagam na nim ok 70 metro . Link to post Share on other sites
Westie Posted January 11, 2006 Report Share Posted January 11, 2006 Oho, nastukał się i bajki opowiada... Rebe Cyniku, gdzieżeś jest? :roll: Link to post Share on other sites
sebas Posted January 11, 2006 Report Share Posted January 11, 2006 Jak ak niesie na 70 metrow to powimiem miec okolo 440 fps.... A w to ze sprezyna niesie tyle co aeg Tm-a to za hu** nie uwierze.... :lol: Link to post Share on other sites
Medi Posted January 11, 2006 Report Share Posted January 11, 2006 '70 my ass... Jak potwierdzi to "dziadek", to dam wiarę... Link to post Share on other sites
fiedotow Posted January 11, 2006 Report Share Posted January 11, 2006 W 75% może jeszcze uwierzę :wink: Link to post Share on other sites
Guto_Bandito Posted January 11, 2006 Report Share Posted January 11, 2006 LOL 70 metrów :wink: strzelałem z mp 5 tm i to tak niesie na 30 m max :P a tu gość wyskakuje ze mu 70 metrów :D i precyzyjna lufa z farba w środku ... Link to post Share on other sites
makos87 Posted January 11, 2006 Report Share Posted January 11, 2006 Mi się wydaje, że większość ludzi po prostu nie zdaje sobie sprawy z tego ile to jest te 50 czy 70 metrów, mierzą odległości na oko i im wychodzą takie bzdury... A poza tym pati to nie wiem czy wiesz ale 70 metrów to strzelają karabiny wyborowe (zresztą nawet nie wszystkie), a nie podrasowane kosztem 20 złotych elektryki (nawet TM). Pozdrawiam! Link to post Share on other sites
sebas Posted January 11, 2006 Report Share Posted January 11, 2006 moja mp5 moze wydac sie wam to smieszne i nierealne ale wykrecialem na niej 52metry LoL...70 metrow to drogi pan mowi ze na AK 47 TM wycisnął a nie z mp5.. LOL 70 metrów Hahaha strzelałem z mp 5 tm i to tak niesie na 30 m max Czytaj czytaj czytaj procz mojego ak bo po wymianie lufy i zmianie sprezyny wyciagam na nim ok 70 metro . :lol: 8) Link to post Share on other sites
indy Posted January 11, 2006 Report Share Posted January 11, 2006 Niewiem czemu Pati pisze o replikach z TM w tanich replikach. Link to post Share on other sites
Medi Posted January 11, 2006 Report Share Posted January 11, 2006 Pisze w tanich bo pisze bzdury... Link to post Share on other sites
chochol Posted January 11, 2006 Report Share Posted January 11, 2006 Panie Boże - widzisz i nie grzmisz :D Link to post Share on other sites
ZviR Posted January 11, 2006 Report Share Posted January 11, 2006 Może i grzmi, ale nie w Twojego kompa :D Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted January 11, 2006 Report Share Posted January 11, 2006 A ja znam tani sposób na to żeby kulka - ba cała seria - przeleciała jakieś setki metrów :!: I to wystrzelona z takiego elektryka z allegro. Nawet bez grzebania w środku. Normalnie taniocha ... i przełom w upgreadzie, bez zmiany praw fizyki :!: :!: :!: I zdradzę wam to ZA DARMO!!! Trzeba wjechać na najwyższą możliwą kondygnację wieżowca (najlepszy chyba byłby Pałac Kultury) i pociągnąć serią , pionowo w glebę! Swoją drogą - może to tak ustalają zasięg tanich replik :?: Link to post Share on other sites
sebas Posted January 12, 2006 Report Share Posted January 12, 2006 Tyyyyyyy sprzedaj ten patent do Marui zarobisz miliony :D !! :lol: Link to post Share on other sites
fiedotow Posted January 12, 2006 Report Share Posted January 12, 2006 To ja jadę na Rysy, ale najpierw kupię sobie jakąś cinciznę (Boże - żona by mnie wyśmiała) to dopiero będzie zasięg. Na Mont Everest z tym nie wpuszczają :wink: Link to post Share on other sites
sebas Posted January 12, 2006 Report Share Posted January 12, 2006 No co ty...lepiej wydac pare milionow $$ poleciec w kosmos i strzelic w proznie :D To dopiero bedzie zasieg !! :F :lol: Link to post Share on other sites
fiedotow Posted January 14, 2006 Report Share Posted January 14, 2006 Poddaję się! Przebiłeś mnie. Tylko brak mi tych paru milionów$ :lol: Link to post Share on other sites
ziomboi Posted January 14, 2006 Report Share Posted January 14, 2006 heeh ma swój swiat ma swój swiat :P Link to post Share on other sites
macgyver Posted January 14, 2006 Report Share Posted January 14, 2006 Ale trzeba zwróciż uwagę na stan nieważkości... :lol: Kulka się zatrzyma... Link to post Share on other sites
Sharpek Posted January 14, 2006 Report Share Posted January 14, 2006 Boże, kiedy mnie z tego zabierzesz ? Link to post Share on other sites
Medi Posted January 14, 2006 Report Share Posted January 14, 2006 Chuck Norris fishes by cutting himself and then jumping into shark-infested waters. Sharpek nie będę kwestionował Twojej decyzji, ale ten temat taki troche 4fun był... Link to post Share on other sites
Recommended Posts