Michoxx Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 Chciał bym polepszyć osiagi tego guna i myślałem o gumce hop-up z sylikonu sprężynie 140PDI prowadnicy sprężyny wzmocnionej i teraz mam pierwszy problem czy wziąc od CA wzmocnioną czy Systemy z łożyskowaniem? no i jeszcze głowica tłoka ale jaka? myślałem nad tą lub tą chodzi mi o to zeby te cześci starczyły potem do 120 Systemy i żeby długo trzymały. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 Skoro ma te same bebechy co R6 (M4) to chyba wszystko co opisano w wątku o R6 można zaadaptowac do R5 no może poza lufą :) Quote Link to post Share on other sites
Michoxx Posted January 13, 2006 Author Report Share Posted January 13, 2006 a mam jeszce takie pytanie której firmy (CA czy Systema) są lepsze sprężyny w inne części do G-Boxa? Bo nie wiem zabardzo co kupić! Bo już mi te 40 zł nie robi róznicy wole kupić raz a porządnie! Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 Kup CA bo to prawie żadna różnica... Quote Link to post Share on other sites
Michoxx Posted January 13, 2006 Author Report Share Posted January 13, 2006 o gumce hop-up z sylikonu sprężynie 140PDI prowadnicy sprężyny wzmocnionej miałem zamiar kupić 140PDI ale czy g-Box i wszystkie części stockowe oprócz tych które chcę wymienić wytrzymają 170%CA ? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 NIe wytrzymają, musisz sie zaopatrzyć w prowadnice oraz baterię 9,6 :P [ Dodano: Pią 13 Sty, 2006 ] Wytrzymają ale bateria będzie potrzebna 9,6 żeby rof znacząco nie spadł... Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 Dla R6 pewna rezerwa jest 130 PDI przy wymianie prowadnicy (np. SRC - u Krakmana za 49 zl metalowa z lozyskowaniem). Przy 150 juz pojawiaja sie problemy - stockowa bateria sie dlawi... Quote Link to post Share on other sites
Michoxx Posted January 14, 2006 Author Report Share Posted January 14, 2006 To tzreba by było kupić Akumulator NiCd 9.6V 600mAh albo Akumulator NiCd 9.6V 1100mAh do MP5 tylko który? Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted January 14, 2006 Report Share Posted January 14, 2006 Ten drugi ma prawie 2x wieksza pojemnosc (prawie 2 razy wiecej kulek na nim wystrzelisz) Quote Link to post Share on other sites
Enderhawk Posted January 14, 2006 Report Share Posted January 14, 2006 nie kupuj 170%.. jest za mocna, i mi nie chciało dociągnąc do końca tłoka.. za to stockową spokojnie odciągał (już zdążyłem cos popsuc i w ogóle nie działa:/) Quote Link to post Share on other sites
sawa Posted January 14, 2006 Report Share Posted January 14, 2006 Enderhawk czy wymieniłeś rzeczy które są tu opisane bo jak tak to nic nie powinno się stać z twoim elektrykiem, jeśli nie wymieniłeś nic oprócz sprężyny to musiało coś ustąpić tej sile pozdrawiam sawa :twisted: :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Enderhawk Posted January 14, 2006 Report Share Posted January 14, 2006 popsuło mi sie od nieudolnego wstawiania silnika po wymianie spowrotem sprezyny na stockową.. za to widziałem co sie działo po wstawieniu sprezyny 170% ca.. nie potrafiło odciągnąc tłoka do końca.. Quote Link to post Share on other sites
sawa Posted January 14, 2006 Report Share Posted January 14, 2006 A czy wymieniłeś akumulator na 9.6V pozdrawia sawa :twisted: :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Enderhawk Posted January 14, 2006 Report Share Posted January 14, 2006 tak.. chociaz moze nie chciało ruszyc, bo było pożyczone od kolegi i prawie rozładowane.... Quote Link to post Share on other sites
sawa Posted January 14, 2006 Report Share Posted January 14, 2006 Pożycz jeszcze ras od kolegi baterie i naładuj porządnie i spróbuj jeszcze Raz może to tego wina, że była prawie rozładowana jak się nie spróbuje to się nie będzie wiedzieć czy to tego wina pozdrawia sawa :twisted: :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Michoxx Posted January 15, 2006 Author Report Share Posted January 15, 2006 To ja dla przypomnienia napisze co bym wrzucił do tego G-Boxa bo się tyle postów narobiło (moich) które wprowadzaja w błąd! -Sprężyna 170% [CA] -Wzmocniona prowadnica sprężyny v.2 [CA] -Wzmocniona głowica tłoka z łożyskowaniem [CA] -Akumulator NiCd 9.6V 1100mAh do MP5/Colt M733 [sanyo] -Gumka hop-up z silikonu [Guarder] -Łożyska ślizgowe 6mm ze stali [CA] Quote Link to post Share on other sites
sawa Posted January 15, 2006 Report Share Posted January 15, 2006 A wzmocnione łożyska też by się przydały chociaż te http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...820f58069024bdf pozdrawia sawa :twisted: :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Michoxx Posted January 19, 2006 Author Report Share Posted January 19, 2006 no przydały by się te lożyska to zaraz je dożuce do listy a jaki g-box by się przydało kupić zeby długo wytrzymał? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted January 19, 2006 Report Share Posted January 19, 2006 A po co teraz kupować gearboxa postrzelaj na tym potrem zaopatrz się w gearboxa z G&P za około 150zł na MG lub na taiwangunie. Quote Link to post Share on other sites
kugelblitz Posted February 1, 2006 Report Share Posted February 1, 2006 To ja trochę odświerzę temat i zadam filozoficzne pytanie: czy wogóle jest sens upgradu Wella, czy bardziej racjonalne jest wstrzymanie się , kupienie np. MP5 CA i dopiero upgradowanie. Chodzi mi o to że pow łożeniu ładnych kilku PLN we wzmocnione bebechy nie będziemy mieli czegoś w rodzaju Fiata 125 z silnikiem BMw. Ja ze swojego Wella nie chciałbym robić potwora, ot tak żeby miał 300 fps-ów więc upgrade nie byłby głęboki (doradźcie co warto wymienić), ale nie jestem pewien czy ma to sens. Quote Link to post Share on other sites
milo222 Posted February 1, 2006 Report Share Posted February 1, 2006 To ja trochę odświerzę temat i zadam filozoficzne pytanie: czy wogóle jest sens upgradu Wella, czy bardziej racjonalne jest wstrzymanie się , kupienie np. MP5 CA i dopiero upgradowanie. Chodzi mi o to że pow łożeniu ładnych kilku PLN we wzmocnione bebechy nie będziemy mieli czegoś w rodzaju Fiata 125 z silnikiem BMw. Ja ze swojego Wella nie chciałbym robić potwora, ot tak żeby miał 300 fps-ów więc upgrade nie byłby głęboki (doradźcie co warto wymienić), ale nie jestem pewien czy ma to sens. Widzisz , grubasem jest nie ten co BMW wyprzedza przy 80 km/h malucha, ale ten co maluchem przy 140 km/h wyprzedza BMW :język2: ps. moim zdaniem nie ma senu upgeradu mp5 jako broni głownej jeżeli stać Cie na dołozenie do TM czy tym bardziej CA - mp5 CA można miec za 760 zł nówke - metal body spręzyna 130% jest sens sie zastanawiać ...? Quote Link to post Share on other sites
kugelblitz Posted February 1, 2006 Report Share Posted February 1, 2006 ps. moim zdaniem nie ma senu upgeradu mp5 jako broni głownej Well nie jest moją bronią główną , na zewnątrz jest naprawdę za słaby. A może po prostu do wnętrz nawet stockowy Well wystarczy i będę go używał dopóki się nie rozleci. Bynajmniej nie mam uprzedzeń co do marki , CA jest milusi i taki metalowy ale mój Well całkiem nieżle strzela, nie tnie się i nawet go lubię. Quote Link to post Share on other sites
milo222 Posted February 1, 2006 Report Share Posted February 1, 2006 będziesz używac, aż sie rozleci a potem kupisz znowu wella ? bez sensu jeżeli stac Cie na CA lub TM kup je jeżeli nie wtedy rozważaj wella chyba że bierz go tak jak ja R6 do nauki rozbieranie GB Quote Link to post Share on other sites
Michoxx Posted February 1, 2006 Author Report Share Posted February 1, 2006 ja kupiłem wella bo nie mam 800zł do wywalenia na CA a po drugie nie potrafie zbierać :lol: (350zł na wella pożyczyłem) wiec wole kupić wella i powoli go ulepszać ;) najpierw wstawie sprężyne potem odłoże z 50zł i poczekam co się sypnie a jak coś się sypnie to, to wymienię. a mam pytanie tylko teoretyczne jak kupie głowicę tłoka z łożyskowaniem CA to te łożyska się przykręca od wewnętrznej strony tłoka? Quote Link to post Share on other sites
milo222 Posted February 1, 2006 Report Share Posted February 1, 2006 z tego co sie orientuje budowa tłoka wella uniemożliwia montaż głowicy łożyskowanej, a to dlatego iż wewnątrz okrągła główka którą chciałbyś wymienic jest scalona z tłokiem. Ja wsadziłem zwykła żółtą CA plus sprężyna 170%CA, łożyska metalowe ( nalezy spiłowac tochę ) i prowadnicę metalowa - wierz mi starczy :wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts