ZeusBoss Posted June 2, 2006 Report Share Posted June 2, 2006 W specshopie jest napisane że daje 100m/s=300fps. No i do tego ta głowica to coś ok. 310fps. Nie chce dawać guardera sp110 bo już coś tam może nie wytrzymać i krócej bedzie bateria trzymala. [ Dodano: 02 Cze 2006 17:04 ] Warto kupić taką lufe? http://www.allegro.pl/item105553314_tuning...osc_i_fps_.html Quote Link to post Share on other sites
polch Posted July 2, 2006 Report Share Posted July 2, 2006 Na zdjęciu wyżej: prowadnica; głowica tłoka i cylindra; lufa (chwilowo jeszcze bez tłumika) - wszystkie części ze stokowego M15A4 CA, reszta Well. Zmierzona predkość wylotowa przy pomocy chrono Guarder Speeder 2000 na kulkach 0,25 Blaster 280fps. Poniżej: kolba; lufa zew.; tłumik dźwięku; chwyt przedni - z MP5 Umarex. Sprężyna główna; głowica tłoka i cylindra; prowadnica - stok CA. Zmierzona prędkość wylotowa przy pomocy chrono Guarder Speeder 2000 na kulkach 0,25 Blaster 270fps. http://www.lesko.hg.pl/mp5well.jpg Quote Link to post Share on other sites
forpio Posted July 2, 2006 Report Share Posted July 2, 2006 chce zrobic dokladnie to samo ze swoim Welem i tu ma pytanie. polch, czy miales jakies problemy z dopasowaniem tłumika i gripa do Wella ? i gdzie dostac i za ile takiego mp5 (sd5??) umareksa ze stala kolba i tlumikiem czy moze nada sie tanie spreżynowe MP5 Cymy z airsoftgun.pl? Quote Link to post Share on other sites
polch Posted July 2, 2006 Report Share Posted July 2, 2006 Co do Cymy to nie mam zielonego pojęcia, a umarex-a dostałem kiedyś od kumpla z Niemiec. Spasowało wszystko bez nikakich. Quote Link to post Share on other sites
lukasz Posted July 5, 2006 Report Share Posted July 5, 2006 Będzie pasować komora HU od CA albo innych firm?? To takie pytanie na przyszłość Pozdrawiam Wyczytałem na taiwangunie, że komora od CA od CA (dla zainteresowanych). Więc pytania już nie ma :) Quote Link to post Share on other sites
polewka Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 ja mam zamiar do mojej mp5 wsadzic: -sprężyne MadOnion M120 http://madonion.eu/sprezyny.html-30zł -Wzmocniona prowadnica sprężyny v.2 [CA]-45zł -Wzmocniona głowica tłoka -19zł -Łożyska ślizgowe 6mm ze stali [CA]-30zł I tu moje pytanie czy to wystarczy aby mieć jakies 320fps? co bys cie radzili? Quote Link to post Share on other sites
SENSEY Posted November 10, 2006 Report Share Posted November 10, 2006 Czy do WELL-usia będzie pasować nowe metalowe BODY CA z logiem B&T ?? No i czy do metalowej komory hop-siup z zestawu ^^ będzie pasować stara lufa z WELL-a ?? PLIZZZZZZZZZZZZ DAJTA MNIE JAKĄŚ ODPOWIEDZ :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
awful Posted November 11, 2006 Report Share Posted November 11, 2006 polewka: jest szansa,ze da Ci to te 320 :) - średnia,ale jest. u mnie guarder 120 dał 330 ...ale zywotność szkieletu GB będzie... niesatysfakcjonująca. pamiętajcie: szkielet wella to wydmuszka- cienki i tandetny- sprezyna mocniejsza niz 100 zarznie go momentalnie. wiem cos o tym ;) tj wsadz- ale od razu szukaj nowego szkieletu GB. baterie musisz tez zminic na 9,6 i silnik po jakims czasie zacznie zamulać. ponadto zwróccie uwagę jakie straty robi lufa :) sensey: z body sprawa wyglada tak: będzie pasowac- jesli nie od razu to po drobnych przeróbkach. ja miałem problem ze wsadzeniem GB CA do body ICS.wymagane szlifowanie... body wella przyjmowało ten szkielet bez problemu :) Używaj polskich znaków i dużych liter na początku zdań. [Promant] Quote Link to post Share on other sites
SENSEY Posted November 14, 2006 Report Share Posted November 14, 2006 Wielkie dzięki :D Pomyślimy/pozbieramy i kupimy :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
erni Posted February 19, 2007 Report Share Posted February 19, 2007 Co myślicie o wymianie na stockowe części z M15A4 CA: - Cylinder CA - Glowica cylindra CA - Glowica tloka CA - Dysza CA - Sprezyna 130 CA Czy sie opłaca na to wymieniać, te 300fps moze będzie Quote Link to post Share on other sites
Gregory82 Posted March 10, 2007 Report Share Posted March 10, 2007 Opłaca sie kupic ten zestaw Tune-Up Kit M100 do MP5 HurricanE http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=917 Ile fps bede mial z tym FTK?? Stockowa bateria wystarczy? Quote Link to post Share on other sites
tarnus Posted March 10, 2007 Report Share Posted March 10, 2007 Ile fps bede mial z tym FTK?? Masz napisane: Zestaw pozwala osiągnąć ok 350-360 fps. Quote Link to post Share on other sites
Gregory82 Posted March 11, 2007 Report Share Posted March 11, 2007 Masz napisane: Zestaw pozwala osiągnąć ok 350-360 fps. i uwazasz ze w wellu da 350-360 fps?? :-F Używaj polskich znaków. [Promant] Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted March 15, 2007 Report Share Posted March 15, 2007 (edited) A czemu nie? W końcu to zestaw do mp5...wiedzą co piszą. Co do baterii,stockowa wystarczy ale nie na długo i rof spadnie.Polecam jakąś firmową baterie 8.4 choć na dłuższą mete 9.6 w razie gdybyś coś jeszcze wymieniał. Edited March 15, 2007 by splinter Quote Link to post Share on other sites
LHOswald Posted March 20, 2007 Report Share Posted March 20, 2007 (edited) Cześć , czy taka sprężyna nada sie do polepszenia osiągów stockowej wersji MP5 R5 well'a ? czy jest do d*** , albo jej GB nie naciągnie ? http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=343 Czy lepiej taka http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=309 Poradzcie mi jaką kupić do ok 40-45zł aby wyciągnąć jakieś 330-340fps'ów. O ile jest taka w tej cenie... Edited March 20, 2007 by LHOswald Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted March 20, 2007 Report Share Posted March 20, 2007 Radze m100.To jest PM więc więcej nie trzeba, a pozatym przy m100 nie bedziesz musiałzmieniać baterii,mi ciągnie spokojnie stockowa.Ilość fps na tej sprężynie jak i na każdej innej zależy też od szczelności pozostałych elementów w gb.Owiń teflonem głowice cylindra i przesmaruj wszystko ładnie,powinieneś wyciągnąc koło 300-310 fps-powiem Ci tylko tyle żebyś nie patrzył na te cyferki,zmień sprężyne i zrób tak jak mówie a zobaczysz jaka jest różnica w porównaniu do stocka. Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
LHOswald Posted March 21, 2007 Report Share Posted March 21, 2007 Dzięki za odpowiedź. Właśnie zamówiłem M100 , a z tym teflonem to nie wiem skąd go wytrzasnąć. do tego mam zamiar dorzucić jedno ogniwo , tylko nie wiem skąd wziąć pojedyńcze , bo po co mi kupować cały pakiet , kiedy stary aku będzi leżał odłogiem. Przesmaruję. czymś . Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted March 21, 2007 Report Share Posted March 21, 2007 Pojedyńcze ? Google.pl...A co do teflonu...jest dobry ale ja zrobiłem to taśmą izolacyjną i do tego jeszcze nasmarowałem więc też może być, liczy sie efekt-bdb szczelność:) Quote Link to post Share on other sites
LHOswald Posted March 22, 2007 Report Share Posted March 22, 2007 (edited) Szukałem , i znalazłem ogniwa wszelkiej maści zdaje sie - tylko czy będą dobrze współgrać - wiecie każde jest nieco inne... sklep.batimex.pl Jak ty niby użyłeś tej taśmy ? po za tym może jej szkodzić naoliwienie czy tam smarowanie - jak gumie oliwienie czy paliwo. Skonkretuj jak możesz. PS , mam Jednak MP5 Cyma , wkurzyłem sie jak ze sklepu snajperasg powiedzieli że nie mają Well'a i proponują cymę droższą niż gdzie indziej. Edited March 22, 2007 by LHOswald Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted March 22, 2007 Report Share Posted March 22, 2007 W którymś z tematów ktoś podawał link do ogniw KAN...ale nie pamiętam gdzie. Swoją drogą taśmą najprościej owinełem głowice cylindra dokoła i nasmarowałem smarem z warsztatu,wątpie żeby zniszczyło gume....narazie nic takiego nie zauważyłem,smar raczej konserwuje:) A co do tych ogniw to albo dasz to komuś kto będzie dokładnie wiedział o co chodzi albo po prostu kup sobie nową batke i będziesz miał święty spokój. Quote Link to post Share on other sites
LHOswald Posted March 23, 2007 Report Share Posted March 23, 2007 Otóż jestem amatorem elektroniki i ogniwo bateryjne/akumulatorowe to dla mnie nie problem - jednak ogniwa zdecydowanie powinny być tej Samej produkcji ew. firmy. Czy na głowicy już nie ma gumowej uszczelki w stocku?? Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted March 23, 2007 Report Share Posted March 23, 2007 Czy na głowicy już nie ma gumowej uszczelki w stocku?? Nie za bardzo rozumiem,głowica cylindra czy tłoka? Na obydwu są gumki ale nie są rewelacyjne i zbyt szczelne. Quote Link to post Share on other sites
LHOswald Posted March 23, 2007 Report Share Posted March 23, 2007 (edited) Tłoka - Tylko że taśma jest nie zbyt elastyczna , może lepiej taśmę na gumę ? Edited March 23, 2007 by LHOswald Quote Link to post Share on other sites
LHOswald Posted March 23, 2007 Report Share Posted March 23, 2007 Czy takie siniki są lepsze od stockowych cymy 028J ? http://www.asg.com.pl/product_info.php?cPa...products_id=401 http://www.asg.com.pl/product_info.php?cPa...products_id=310 jakie spring'i typu M1** zaciągną bez dużego wysiłku ? Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted March 23, 2007 Report Share Posted March 23, 2007 Na tego TM raczej bym nie patrzył,ale po co ci wogóle silnik do mp5 cymy? jeżeli jest sprawny to nie wymieniaj,wystarczy wymienić baterie na taką o większym woltażu,to wszystko. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts